A matrac a hálószoba berendezési tárgya, amelyet minden nap és éjjel használunk. Hosszú használat után a frissen vásárolt tárgy izgalma lemondássá válik a rajta felhalmozódó foltok miatt. A matracból áradó kellemetlen szag is sok kívánnivalót hagy maga után. Hogyan lehet gyorsan felfrissíteni egy matracot anélkül, hogy a háztartási költségvetést megroppantaná? Adunk egy tippet.

Miért kell tisztítani a matracot?

A jól megválasztott matrac hozzájárul a jó éjszakai regenerálódáshoz és biztosítja a zavartalan alvást. Idővel azonban az új szagos termék kellemetlen szagot kezd árasztani, és a felületén por, foltok és egyéb szennyeződések halmozódnak fel. Így a baktériumok élőhelyévé és a mikroszkopikus atkák táplálkozóhelyévé válik.

A matrac higiéniájának fenntartása különösen fontos nemcsak az allergiások, hanem a kisgyermekek számára is. A kedvenc ital és a finom falatok elkészítése, majd az ágyban történő elfogyasztása egy addiktív tévésorozat nézése közben sokak számára bókolós esti terv. Előfordul azonban, hogy pihenés közben véletlenül pont a matracra öntjük vagy löttyintjük az ételt. Ilyen helyzetben minél hamarabb ki kell tisztítani, hogy ne kelljen gyorsan új matracra cserélni a matracot.

Otthoni matrac – milyen gyakran kell felfrissíteni?

A szakértők azt javasolják, hogy legalább hetente egyszer alaposan bolygassuk fel a teljes matracot. Ez egy olyan berendezés, amelyet minden nap használunk, és ezért mindenféle szennyeződés, hám- és szőrmaradvány felhalmozódik rajta.

Csak a rendszeres tisztítás garantálja a higiénikus és teljesen biztonságos pihenést egy fárasztó nap után. Van azonban egy szabadalom, amely ezt a tevékenységet havi egy napra korlátozza. Ez a konyhai alapanyag jön a segítségünkre, mivel mélyen behatol a matrac rétegeibe, fertőtleníti azokat és eltávolítja a szagokat.

Megbízható megoldás a tiszta matracért – szódabikarbóna

A szódabikarbóna nemcsak tökéletesen felszívja a matracban felgyülemlett nedvességet, hanem mindenekelőtt semlegesíti az izzadság kellemetlen szagát. Ha egy használt és enyhén szennyezett matracot szeretnénk visszahelyezni eredeti állapotába, nem kell sok drága és vegyszeres terméket használnunk. A szabadalom, amely a kellemetlen szagokkal, a porral és a poratkákkal egy-kettőre elbánik, csak szódabikarbónát igényel. Fontos, hogy kétféleképpen is használható. A tapasztalt háziasszonyok szárazon és nedvesen is használják a terméket.

Hogyan tisztítsuk a matracot szódabikarbónával?

Az első módszer kipróbálásához egyszerűen távolítsa el az ágyneműt, majd szórjon szódabikarbónát a matrac felületére. Próbáld meg ezt egyenletesen csinálni. Egy konyhai szűrő hasznos ebben a tevékenységben. Most már csak várjon 2-3 órát majd alaposan porszívózza ki a matracot. Ha azon gondolkodik, hogyan távolítsa el a foltokat a matracról, amelyek eddig nem voltak hajlandóak lejönni, használjon nedves szódabikarbónát. Önts két evőkanálnyit a termékből egy tálba, adj hozzá fél teáskanál vizet, és addig keverd, amíg sűrű pasztát nem kapsz. Vigye fel az elkészített terméket a foltra, hagyja rajta 30 percig, majd nedves ruhával törölje le.

Kapcsolódó cikkek:

Hányszor vehetsz fel ruhát mosás nélkül? Szakértők elárulják, mit kell kimosni minden használat után

Valószínűleg ez a legpiszkosabb tárgy a házban. Hogyan tisztítsd meg, hogy megszabadulj a szennyeződésektől és a baktériumoktól?