Mire való a lyuk a mosogatóban a csap alatt? Sokaknak fogalmuk sincs arról, hogy gyakorlati haszna van. Nézd meg, mire való.

Szinte minden mosdókagylón láthatjuk a jellegzetes lyukat. Az a kis lyuk közvetlenül a csaptelep alatt. A legtöbb embernek fogalma sincs, hogy miért készült, és mire használják.. Elmagyarázzuk, miért olyan fontos ez a feltűnésmentes lyuk.

Mire való a lyuk a mosogatóban? A válasz nagyon egyszerű

A mosogatóban lévő lyuknak pusztán gyakorlati célja van. Azért találták ki, hogy megakadályozza a fulladást. Hogyan? Nos, amikor meg akarjuk tölteni a mosogatót vízzel, akkor eltömítjük a lefolyót, de a gyártók megjósolták, hogy néha megfeledkezhetünk a csapból folyó vízről. És akkor mi lesz?

A titokzatos lyuknak meg kell akadályoznia, hogy a mosdókagyló túlcsorduljon és a fürdőszobába ömöljön a víz. A lyuk egy lefolyóhoz van csatlakoztatva, így a felesleges víz egyenesen a lyukba folyik. A víz nem fogja meghaladni a mosdó magasságát, így elkerülhető a lakás elárasztása.

Hogyan tisztítsuk a mosogatót és a csapot? A vízkőmentesítés otthoni módja

A mosogató és a csaptelep ki van téve a nedvességnek, és ennek következtében gyakran felhalmozódik rajtuk a vízkő és a piszkos lerakódások. Hogyan kezeljük őket?

Kiderült, hogy ahelyett, hogy speciális készítményeket vásárolnánk, használhatunk házi szereket. Ehhez ecetre lesz szükségünk. Csak öntsük át bőségesen a csapon, várjunk 10 percet, majd öblítsük le vízzel. Ha nehezebb szennyeződéssel van dolgunk, érdemes vattakorongokat ecetbe áztatni, és letakarni a csapot. Vegye ki őket 20 perc után, és a szerelvények ragyogni fognak, mint új korukban.

Kapcsolódó cikkek:

Próbáld ki a kanapé mosását a „fazék” módszerrel. Minden csúnya foltot el fogsz távolítani

Vigyázz a rizsben és a grízben lévő káros vegyületre. Szlovákiában még mindig engedélyezett