Mihaela Bilic, Granoláról: „Ne csábítson el ártalmatlan megjelenésük”

Mihaela Bilic táplálkozási szakértő vészjelzőt ad azoknak, akik a Granolát választják reggelire: „ne csábítsa el ártalmatlan megjelenése és ropogós állaga”.

A gabonafélék és a gabonapehely fontos rostforrás, amelyre a szervezetnek szüksége van a jóllakottság érzéséhez, de a bélrendszer egészséges áthaladásához is.

Mihaela Bilic táplálkozási szakértő a Granola fogyasztására hívja fel a figyelmet, mely kombináció veszélyeztetheti alakját, főleg ha diétázik.

„Granola = gabonapehely + cukor + zsír

Ha a reggeli gabonapelyhekről van szó, ne feledje, hogy nagy különbség van a Granola és a kukoricapehely/zabpehely között. A gyártótól és a választott szortimenttől függően. a kalóriaszám egytől a dupláig változhat a szárított gyümölcs, cukor és zsírtartalom miatt.

Mi az a Granola? Cukorral és olajjal kevert gabonafélék, melyeket a sütőben megpirítunk. Ellentétben az egyszerű gabonapelyhekkel, amelyeket hővel expandálnak, a Granolában átlagosan 8 g zsír és 10 g hozzáadott cukor van. Vannak dióval (dióval, mandulával, magvakkal) vagy szárított gyümölccsel „dúsított” változatok is, ne lepődj meg, ha a kalóriatartalom meghaladja a 400 cal/100g-ot

Ne tévesszen meg ártalmatlan megjelenésük és ropogós állaguk, a Granola inkább süti, mint lisztből készült termék. Az adagmérettel pedig könnyen becsaphatunk minket, a Granola nehezebb és sűrűbb, mint a kukorica/zabpehely, így ugyanaz a helyes 50 g-os adag kisebbnek fog tűnni.

Bár a Granolát a kiegyensúlyozott reggeli egészséges lehetőségének tartják, javaslom, hogy légy éber, és figyelmesen olvasd el a címkét, messze nem diétás termék” – írta Facebook-fiókjában Dr. Mihaela Bilic.

Olvassa el még:

Legyen naprakész a legfrissebb hírekkel. Kövesse a DCNews-t és tovább

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche