Mikor érdemes feldíszíteni a karácsonyfát?

Ma már senki sem lepődik meg, ha karácsony előtt egy hónappal karácsonyfadíszeket lát. És mit hirdet a hagyomány? Mikor díszítették őseink a karácsonyfát? Azt is magyarázzuk el, melyik időpont előtt érdemesebb nem díszíteni a karácsonyfát, ha nem akarunk balszerencsét hozni.

Fotó: shutterstock/gpointstudio

A karácsonyfadíszítés szokása az egész család egyik legélvezetesebb és legkedveltebb tevékenysége a decemberi karácsonyi készülődés során. Ma már nem meglepő, ha novemberben vagy december elején karácsonyfát látunk. Mit mond a hagyomány a karácsonyfa díszítéséről?

Mikor díszítik a karácsonyfát Szlovákiában?

A hagyományokra odafigyelő háztartásokban a karácsonyfát csak december 24-én, azaz szenteste díszítik fel. Az egész család csinálja. Karácsonyi énekek szólnak a háttérben, és a karácsonyi készülődés a csúcson van.

Sok szlovák azonban nem akar várni, és sokkal korábban dönti el, hogy feldíszítse a karácsonyfát. Sok szülő úgy dönt, hogy még december 6. előtt feldíszíti a karácsonyfát. Mindezt azért, hogy a gyerekek megtalálják a Mikulás ajándékait a fa alatt.

Miért jobb, ha nem díszítjük fel a karácsonyfát december 6. előtt?

Van egy bizonyos babona is, amely tiltja a karácsonyfa díszítését Miklós előtt. December 6-a varázslatos időszak, amikor a Mikulásnak körbe kell utaznia a világban, hogy ajándékokat szállítson a kicsiknek. Ha rohanunk bevezetni ezt a varázslatot, balszerencsét hozhatunk a házba. Vannak, akik úgy gondolják, hogy ha elsietjük az ünnepi hangulatot, az ünnepi hangulat eltűnik a tényleges ünneplés előtt, és az ünnepeink nem lesznek örömteliek.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Tökéletes karácsonyfát akart vásárolni az ünnepekre. A családja figyelmeztette. – Biztosan él benne valami állat.

Advent 2023 – Mikor kezdődik a karácsonyi készülődés?

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche