Mikor kell a káposztát erjeszteni októberben: kedvező napok a holdnaptár szerint

Mikor kell a káposztát erjeszteni októberben: kedvező napok a holdnaptár szerint

Elmondtuk, hogyan kell felkészülni a télre. Most megosztunk tippeket, hogy mikor érdemes ezt megtenni.

Természetesen ahhoz, hogy jó napot válasszunk a káposzta savanyítására, nemcsak a holdfázisra kell összpontosítani, hanem a káposztafejek érettségére is. A pácolásra kész káposztafejnek sűrűnek és rugalmasnak kell lennie. És mégis, sokak számára fontos, hogy ezt a holdnaptár által ajánlott napokon is megtegyék. Szóba került róluk.

A korai káposzta savanyításra nem alkalmas. A fiatal kis káposztafejek nem elég kemények, és kevés levet hoznak. Ugyanez vonatkozik a tárolásra szánt fajtákra is – általában kemény leveleik vannak, ami nem ad mellbimbót, csak eltörik.

A hónap mely napjai kedvezőek

A teljes időszak alatt nem ajánlott a káposztát erjeszteni – a termék túl puha és nyájas lehet. A káposztát besavanyíthatja, miközben esik a hold, de a folyamat tovább tarthat. Ha újholdkor kelesztjük a káposztát, akkor savanyúvá válhat, és nem tárolódik jól.

A káposztát a legjobb a termesztési hónapban erjeszteni. Így a termék ropogós, mérsékelten édes-savanyú és fűszeres lesz. Ez a káposzta jól tárolható anélkül, hogy elveszítené ízét.

Kedvező napok a káposzta savanyítására októberben: október 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26. A káposzta nagy valószínűséggel sikertelen lesz, ha október 13-án, 14-én, 27-én, 28-án, 29-én savanyítják.

Természetesen az eredmény leginkább attól függ, hogy követték-e a technológiát. Beszéltünk például arról, hogyan és mikor az erjedés során.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche