Mikor ültessünk díszfüvet? Erre már ősszel érdemes odafigyelni, hogy tavasszal már gyönyörű kertben gyönyörködhessünk. Az időzítés mellett fontos a növények megfelelő támogatása is. Tudja meg, melyik házi készítésű gyepműtrágya működik a legjobban.

Fotó: shutterstock/Kathryn Roach

A díszfüvek egy ideje nagyon népszerűek. Kiderült, hogy a termesztésük nem nehéz, ezért érdemes fogadni egy ilyen dekorációra. Nézze meg, mikor kell pampafüvet ültetni, és mire kell figyelni. Talán hamarosan úgy dönt, hogy otthonában is elülteti.

Mikor ültessünk díszfüvet? Válaszd a pampa füveket

A pampafű az egyik leglenyűgözőbb fű, amelyeket a kert díszítésére használnak. Gyönyörű és könnyen termeszthető dekoráció, amit sok növénnyel kombinálhatsz. Ha a körülmények kedvezőek, a fű eléri a 3 méter magasságot. Mikor kell pampafüvet ültetni? Kiderült, hogy ezt bármikor megteheti, de sem virágzási időszakban, sem télen. Ez azt jelenti, hogy nem szabad áprilistól szeptember elejéig csinálni. Tehát itt az ideje a pampafű ültetésének. Vegye figyelembe, hogy a növény napos és szélvédett helyen fejlődik a legjobban. Így buja és egészséges lesz. A talajnak termékenynek, áteresztőnek és kalciumban gazdagnak kell lennie. Ne felejtsd el A pampafű nem tűri a túlzott öntözést vagy a szárazságot. Emiatt enyhén lejtős helyre javasolt ültetni. Ekkor az eső nem „áll meg”, és nem károsítja a növényt. Rajta kívül ne felejtsd el letakarni az ősz végénmert nem fagyálló. A hajtásokat megkötözzük, és a pampafüvet agrotextíliával vagy szalmalappal fedjük le.

Őszi műtrágya fűhöz? Ön is elkészítheti otthon

A pampafüvet a növekedés és öntözés mellett érdemes megfelelő műtrágyával gondozni. Nem mindenki tudja, hogy nem kell a bolti keverékért nyúlni, hiszen otthon is elkészítheti a megfelelő készítményt. Mit érdemes használni?

A pampás füvet a vegetációs időszakban kétszer, tavasszal és nyáron kell trágyázni. Azonban semmi sem akadályozza meg a további őszi trágyázást. A nagy mennyiségű nitrogént tartalmazó keverékek alkalmasak erre a növénytípusra. Használhatod pl élelmiszer zselatin. Oldjon fel 1 evőkanál terméket egy csésze forró vízben, majd hígítsa fel a terméket 3 csésze hideg vízzel. Szükség szerint növelje az arányokat. Később egyszerűen öntözze meg a növényt, és megerősödik.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Ültesd el a kertedbe, és taszítsd el a rovarokat. Egyetlen szúnyog, hangya vagy légy sem tud átcsúszni rajta

Hogyan távolítsuk el a tuskót kivágott fa után? Nem kell felásni a kertet. Próbáld ki ezt a 2 trükköt