Ezek a legnépszerűbb tavaszi virághagymák közé tartoznak. Mikor érdemes tulipánt ültetni, hogy egy csokor bájos virágot élvezhessünk a kertben? Mentsd el ezt a dátumot, és lesz idejük gyökeret verni a tél előtt.

A tavasz nem lenne ugyanolyan tulipán nélkül. Ezeknek a mutatós hagymáknak a gyönyörű virágai szinte minden lehetséges színben megtalálhatók, az élénk pasztelltől a merész, élénk árnyalatokig. Egyszerű, elegáns szépségük sok kertészt vonzott már több száz éve. Érdemes tudni néhány dolgot a termesztéssel kapcsolatban, hogy a következő szezonban tavaszi csokrot készíthess belőle.

Mikor kell tulipánt ültetni? Válassza ezt az időpontot, és tavasszal megörvendeztetik kertjét

Hagyma tulipán legyen ültetni a ősz. Ültetés előtt a talajnak le kell hűlnie a nyári vegetációs időszak után. Ezért az optimális idő szeptember közepétől október végéig lesz. Ha jó az idő, novemberben is megtehetide aztán kockáztatja, hogy a hagymák nem gyökereznek jólés így virágzásuk késik.

A legjobb, ha a földbe helyezzük őket 6-7 héttel az első fagy előtt. Azért, mert a tulipánhagymáknak át kell telelniük. Fontos, hogy a talaj minimális hőmérséklete 16 fok legyen.

Hogyan védjük meg a tulipánokat a fagytól? A legfontosabb tippek segítenek megőrizni őket jó állapotban

Tulipánhagymák télre óvja meg a fagytól gondosan letakarva. Erre a célra használt például tőzeg, apróra vágott szalma, luc- vagy fenyőágak. Ez hatékonyan védi a talajt nemcsak a mély fagyoktól, hanem a kiszáradástól és a nedvesedéstől is.

A kezelést azonban el kell végezni csak az első fagy után, ami általában novemberben van. Ok? A túl hamar letakart hagymák tovább fejlődnek, ami nagymértékben legyengíti és fagynak teszi ki őket.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Sárgulnak a levelek? Ha jön az ősz, csinálj egy dolgot. A virág nőni fog

Miért sárgul az areca pálma? Egy kezeléssel megmentheti a növényt. Gyorsan felveszi az új leveleket