Mivel öntözzük a paradicsomot? Sokan csak vizet vagy a boltokban kapható kész keverékeket használják, nem tudván, hogy otthon is elkészíthetik a megfelelő tápanyagokat. Lásd még, hogyan készítsünk paradicsompermetet élesztővel és kártevőkkel szemben. el fogja kerülni őket.

Ezen még a legjobb kertészek is minden évben elcsodálkoznak, milyen permetszert használjunk a paradicsomra, mivel trágyázzuk, és hogyan készítsünk házi műtrágyát a növények öntözéséhez. Gyakorlatilag mindenki tudja, hogy ezek a készítmények pozitív hatással vannak a palánták növekedésére, valamint a zöldségek édességére és frissességére. Kiderül, hogy elkészítésük egyszerű, és nem kell túlságosan megerőltetni magunkat ahhoz, hogy meglepően jó eredményeket érjünk el. Mire lesz szükséged a paradicsom öntözéséhez?

Mivel öntözzük a paradicsomot? Készítsünk műtrágyát, és nézzük, ahogy bőségesen nőnek

A paradicsom öntözéséhez jó trágya, például csalán, lóhere vagy pitypang. Elkészítése nagyon egyszerűnek bizonyult. Csak gyűjtsünk össze kb. 1 kg-ot abból a növényből, amellyel a paradicsomot trágyázni szeretnénk. A csalán esetében a legjobbak a nem virágzó és mag nélküli növények, mivel ezek tartalmazzák a legtöbb tápanyagot. Ezután tegyük őket egy hordóba, és fedjük le körülbelül 10 liter vízzel. Fontos, hogy a hordót a házon kívül helyezzük el, mert az erjedés során kellemetlen szagot áraszt. Fedjük le a tetejét sajtvászonnal, és várjunk körülbelül 2 hetet, amíg a hab eltűnik a tetejéről, ami azt jelenti, hogy az erjedés befejeződött. Naponta egyszer keverje meg a készítményt.

Amikor a keverék elkészült, hígítsuk fel 1:10 arányban vízzel egy locsolókannában. A keveréket elegendő 3-4 naponta, növényenként kb. 2 liter mennyiségben használni. Hamar észre fogja venni, hogy a paradicsom gyorsabban fog nőni, a termés pedig egészséges és ízletes lesz.

Hogyan készítsünk élesztős permetet paradicsomra? Egyszerűen keverje össze a terméket vízzel

A paradicsomra is használhatsz élesztőspray-t a gombabetegségek és kártevők megelőzésére, ami további védelmet nyújt a paradicsomnak. Az ilyen terméket tavasszal, az intenzív zöldségnövekedés időszakában ajánlott alkalmazni. Ha azt szeretné, hogy hatékony legyen, körülbelül hetente egyszer permetezzen vele. Hogyan kell elkészíteni?

Egyszerűen vegyünk 100 g friss pékélesztőt, és oldjuk fel 10 liter vízben. Ezután csak öntse a kész terméket egy permetezőgépbe, és rendszeresen permetezze be a paradicsomokat. Ne feledje azonban, hogy mindig friss élesztőt használjon, és ne csomagolt szárított élesztőt. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a permetezés egyáltalán nem fog működni, és csak az idődet vesztegeted. A permetet nemcsak paradicsomra, hanem uborkára és rózsára is használhatod.

Kapcsolódó cikkek:

Miért nem érik be a paradicsom? Szüntess meg 5 hibát! A zöldségek rögtön pirosra színeződnek

Tudjuk, hogy miért van néhány paradicsomnak kemény, fehér közepe. Az ok sokakat meglep.