Milyen problémákat rejthet a túlzottan könnyező szem?

A könnyek elengedhetetlenek a kenéshez és az idegen részecskék szemből való eltávolításához. Sőt, az immunrendszer fontos alkotórészei is, amely védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben.

A túlzott könnyezésnek számos oka lehet, amelyek az átmeneti és ártalmatlan helyzetektől a súlyosabb szembetegségekig és -problémákig terjedhetnek.

Ha többet szeretne megtudni szemei ​​egészségéről, tudjon meg többet a túlzott könnyezés mögött meghúzódó lehetséges okokról!

4 lehetséges ok, amely a túlzott szakadáson keresztül nyilvánulhat meg

Mivel a túlzott könnyezést a szemben lévő idegen testek, allergiák vagy bizonyos fertőzések okozhatják, fontos a pontos ok meghatározása a megfelelő kezelés érdekében.

Néhány gyakoribb szemprobléma, amely a túlzott könnyezés révén nyilvánulhat meg:

Idegen testek a szemben

Bármilyen idegen tárgy a szemben, legyen az por, homok vagy szempilla, a normál határokon túli szakadást okozhat, mivel a szervezet a lehető leggyorsabban igyekszik eltávolítani az idegen elemet.

Az idegen test eltávolítása után a szakadás normalizálódik, és nem lehetnek további problémák vagy tünetek.

Ha továbbra is irritáció, fájdalom vagy bármilyen más eltérés van a normálistól, akkor szakember konzultációja javasolt a kiváltó ok és a lehetséges szemkárosodás meglétének vagy hiányának megállapítása érdekében.

Kötőhártya-gyulladás

A kötőhártya-gyulladás mind a gyermekek, mind a felnőttek körében az egyik leggyakoribb.

Ez a kötőhártya (a szemgolyót borító átlátszó membrán) vírusos vagy bakteriális fertőzése, amely végül olyan zavaró tünetekhez vezet, mint az irritáció, viszketés, túlzott könnyezés és fényérzékenység.

Mivel a kötőhártya-gyulladás további szövődményeket, például homályos látást vagy szemfájdalmat okozhat, szemészeti konzultáció javasolt, hogy a kiváltó kórokozótól függően megfelelő kezelésben részesülhessen.

Allergiás reakciók

Az „allergia” alatt az immunrendszer által kiváltott reakciót értjük, amikor egy bizonyos test vagy anyag, például virágpor, por, méhméreg vagy akár bizonyos élelmiszerek vagy vegyületek a szervezetbe kerül.

Az allergiás reakció súlyossága az enyhe tünetektől a súlyos vagy akár végzetes problémákig, például anafilaxiás sokkig terjedhet. Ha azonban csak enyhe reakciókról beszélünk, a leggyakoribb tünetek közé tartozik a tüsszögés, a túlzott könnyezés, a bőséges orrfolyás (rinorrhoea) stb.

Ha a túlzott könnyezést egyéb járulékos tünetek is kísérik, orvosi konzultáció javasolt az ok és a specifikus kezelés meghatározása érdekében az asztma, arcüreggyulladás vagy más súlyosabb szövődmények kialakulásának kockázatának csökkentése érdekében.

blepharitis

A blepharitis egy olyan probléma, amelyet a szemhéjak gyulladása jellemez a szempilla tövénél eltömődött mirigyek miatt. Ez a probléma általában mindkét szemet érinti, és nehéz lehet kezelni, ha krónikussá válik.

Ennek a szembetegségnek a jelei és tünetei közé tartozik a túlzott könnyezés, duzzadt szemhéj, fájdalom vagy égő érzés a szemben, sokkal gyakrabban pislog stb.

Amellett, hogy a blepharitis további szövődményekhez vezethet, ennek a problémának a megjelenését bizonyos súlyosabb betegségek is okozhatják, mint például a seborrhoeás dermatitis, fertőzések, allergiák stb.

Mivel sok szembetegség és -probléma túlzott könnyezést tartalmaz a tünetképben, fontos meghatározni a pontos okot és megfelelő kezelést kapni, különösen további tünetek vagy egyéb rendellenességek esetén. Kérjen időpontot konzultációra, és beszéljen szakorvossal a jelentkező tünetekről, hogy megkapja a szükséges orvosi ellátást!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche