A hortenzia a legeredetibb virágok közé tartozik. Színük változhat attól függően, hogy milyen talajban nőnek. Milyen talaj a hortenzia számára a legjobb, hogy a növény friss és egészséges legyen?

Fotó: shutterstock/Amam ka

A hortenzia színe különböző lehet: fehér, rózsaszín, piros, kék, lila. A legszebb fajta kiválasztása azonban nem minden. Ahhoz, hogy a növény szép bimbókkal megtérüljön, megfelelő termőhelyet kell biztosítania számára. Az egyik legfontosabb szempont az aljzat. Tagadhatatlan, hogy a virágnak jelentős igénye van a talajjal szemben.

Termesztés. Miért nem virágzik a hortenzia?

Akár cserépben, akár földben termeszti a hortenziát, a követelményei ugyanazok. A növényre szükség van napi víz, különösen meleg időben. Ellenkező esetben gyorsan szárad. Egy virág lesz legjobban félárnyékos és szélvédett helyeken termeszthető. Nem szereti a teljes napsütést. A túl sok szárazságot és hervadást okozhat. Mielőtt hortenziát ültetne a kertbe, meg kell tennie megfelelően előkészíti a talajt. Ha tömörített, akkor tőzeggel, kaviccsal vagy fenyőkéreggel kell bővíteni. Érdemes komposzttal vagy trágyával is erősíteni. A rossz hely és a száraz talaj a leggyakoribb oka annak, hogy a hortenzia nem virágzik. Érdemes időben gondoskodni róla.

Milyen talaj a hortenzia? Erre kell emlékezned

Hortenzia legjobb szeptember végén, október elején, áprilisban és májusban ültetni. A virág kedveli a savas vagy enyhén savas talajt. A Ph-nek 4,5 és 6,5 között kell lennie. Ha egy növényt magasabb pH-értékű talajba ültet, nem fogja tudni megkapni a megfelelő növekedéshez szükséges tápanyagokat. Ennek eredményeként levelei sárgulni kezdenek, leesnek és kiszáradnak. Hortenzia a termékeny, humuszos, nedves és jó vízelvezetésű talajt kedveli. Agyagos és nehéz talajban nem boldogul. A kivétel a bokros hortenzia, amely minden típusú talajt elfogad.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Végezze el ezt a kezelést szeptemberben. A hortenzia jövőre új virágokat hajt majd

Mikor ültessünk díszfüvet? Ügyeljen a dátumra, és a pampák akár 3 méter magasra is megnőnek