A csigák és a csigák addig nem ártalmasak, amíg meg nem szállják a virágokkal teli, gondozott kertet. Megeszik a növényeket, és egy éjszaka alatt képesek felfalni egy zöldségeskertet. Megpróbálhatod elűzni őket, de sokkal jobb megoldás, ha gondoskodsz róla, hogy egyáltalán ne kerüljenek a birtokodra.

Minden csigafaj valamilyen mértékben káros, de a csupasz csigákat, azaz a héj nélküli csigákat tartják a legrosszabbnak. Nagyon gyorsan szaporodnak, mert hermafroditák, és mindegyik tojást rak. A zöldségekkel teli kert ideális hely számukra, ahol jól elszaporodnak. Szeretik a céklát, a babot, a paprikát, a salátát, a cukkinit, a fejes salátát és a kínai káposztát. Táplálékukat a nedves, esős időjárás és a termékeny talaj támogatja.

Milyen virágokat nem szeretnek a csigák? Érdemes ezeket a kertbe ültetni?

A csigák nemcsak a zöldségeskertben, hanem az üvegházakban és a műanyag alagutakban is kárt okoznak. Ha nem szeretné, hogy a kertjében legyenek, már kora tavasztól kezdve óvintézkedéseket kell tennie. Ellentétben azzal, amit gondolnánk, a kártevők elég kényesek, és nem esznek meg minden növényt.. Vannak olyan virágok, amelyekhez egyáltalán nem nyúlnak, ráadásul az illatuk is elriasztja őket.

Ezek a következők:

  • Kapucinus,
  • Létra közös,
  • keskeny levelű levendula,
  • hibrid gyöngyvirág,
  • Phlox metellata,
  • mirtusz mirtusz,
  • Kőszegfű,
  • pupalka.

Ültessük el őket a kertben, és természetes gátat képeznek a csigák ellen.

Hogyan szabaduljunk meg a csigáktól héj nélkül? Szórjuk szét őket a növények körül

A kártevők azokat a növényeket sem kedvelik, amelyek a konyhában napi szinten hasznosak számunkra, mint pl. zsálya, mustár, majoránna, zsálya, fokhagyma, hagyma és kamilla.. A csigák gyakran közvetlenül a talajfelszín fölött lévő nedves helyekre rakják le petéiket. Gyomláláskor a talajt kapával lazítsuk fel. Ezáltal a tojások a felszínre kerülnek. Egy kipróbált és bevált módszer az, hogy keverjünk homokot hamuval, kaviccsal vagy fűrészporral, és ezt a keveréket szórjuk szét a növények körül.. Megszórhatja a talajt tojáshéj. A puhatestűek nem érzik jól magukat a laza aljzaton, ezért inkább olyan helyre költöznek, ahol a körülmények kedvezőbbek számukra.

Kapcsolódó cikkek:

Most van a legjobb alkalom, hogy megszabaduljunk tőlük a kertből. Ha nem teszed meg, mindent megesznek

A csigák elleni hatékony küzdelem. Az angol kertészek által használt módszer