Milyen vitaminok szükségesek a demencia és az agy hanyatlásának megelőzéséhez

Az évek során a test többi részével és más szervekkel együtt az agy is elöregszik, és számos betegség, köztük az Alzheimer-kór kockázatának van kitéve.

Prof. Marina Tanashyan: A demencia fő oka a magas vérnyomás és a cukorbetegség

Ez a kockázat 40 éves kor után meredeken növekszik. Ahhoz, hogy az agy megújítsa sejtjeit, megfelelően táplálni kell.

Ha szervezete nem kapja meg a szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat, nagyobb valószínűséggel kezd elfelejteni dolgokat, gyenge lesz a koncentrációja, és nehezebben emlékszik – mutat rá kutatás.

Mely élelmiszerek tartalmaznak olyan vitaminokat, amelyek támogatják az agy egészségét?

A Lancet Bizottság új kiegészítő jelentése szerint az agydegeneráció megelőzését illetően a szakértők 3 további, új kockázati tényezővel egészítették ki, nevezetesen a túlzott alkoholfogyasztást, a fejsérüléseket és a szennyezett levegőt.

Ezt az új 3 tényezőt hozzáadtuk a 2017-ben azonosított meglévő 9 tényezőhöz: alacsonyabb iskolai végzettség a fiatalabb években, halláscsökkenés 40 éves kor után, magas vérnyomás, elhízás, dohányzás, depresszió, társadalmi elszigeteltség, fizikai aktivitás hiánya és cukorbetegség későbbi életkorban.

A statisztikák szerint a nők gyakrabban küzdenek ezzel a problémával, mint a férfiak.

Dr. Matzokin rámutatott a demencia első jelére

Az ezen a területen dolgozó szakemberek azt tanácsolják, hogy soha nem túl korai vagy túl későn kezdeni a megelőző intézkedéseket, és a legfontosabb intézkedésekre hivatkoznak:

A normál vérnyomás fenntartása (maximum 130/80), 40 éves kor után;

Gyakoribb hallásszűrés és a halláskárosodás megelőzése (például a nagyon zajos helyekre való gyakori kitettség kerülése), 40 éves kor után, szükség esetén megfelelő hallókészülék rendszeres viselése.

Ez az étel felelős az agy jó egészségéért

Kén szükséges az agysejtek normális működéséhez. A kén a káposztában, sárgarépában, uborkában, fokhagymában, fügében, hagymában és burgonyában található.

A cink javítja a szellemi aktivitást és a vér összetételét, és megelőz néhány idegbetegséget is. A cink a búzacsírában és a búzakorpában található.

A kalcium szükséges a normál vérképzési folyamatokhoz, valamint megakadályozza a kórokozók vérbe jutását, és ezáltal véd a fertőzésektől.

A kalcium nagy mennyiségben található: alma, sárgabarack, cékla, káposzta, sárgarépa, cseresznye, uborka, szőlő, zöld zöldségek, mandula, narancs, őszibarack, ananász, eper és teljes kiőrlésű gabonák.

Egy férfi a FOTÓKON mutatta be, hogyan változtatta meg a demencia a feleségét 4 év alatt

A vas biztosítja a szükséges hemoglobinszintet a vérben, enélkül az agyszövetekben létfontosságú folyamatok lehetetlenek. Vas található: bab, káposzta, cseresznye, zöld zöldségek, mustár, narancs, borsó, ananász, paradicsom, rizs és kagyló.

Magnézium szükséges az idegrendszer normál működéséhez és az idegbetegségek, álmatlanság, szorongás, fejfájás és depresszió megelőzéséhez.

A magnézium olyan élelmiszerekből nyerhető, mint a mandula, saláta, menta, cikória, olajbogyó, földimogyoró, burgonya, sütőtök, szilva, dió és teljes kiőrlésű gabonák./

Lájkolj minket a Facebookon is, ahol még sok hasznos és érdekes olvasmányt találsz!

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche