Minden jel másképp fogy. Mit kell enni a horoszkópod szerint?

Kos (március 21. – április 20.)

A Kosnak meg kell tanulnia lassan enni és élvezni az ételt. A fűszeres ételek nem ártanak sokat, míg a szénhidrát a vékony dereka végét jelenti. Minden új diétát lelkesen kezdesz, még ha az radikális is, de hamar abbahagyod, mert mindig túl hamar akarsz eredményt elérni, és ez elkedvetlenítheti. Reggelire egyél két almát, ebédre keverj össze 100 g rizst a zöldségekkel, vacsorára igyál húslevest. Fontos, hogy elegendő folyadékot igyunk: vizet, zöldséglevest, gyümölcslevet vagy friss zöldségeket.

Bika (április 21. – május 21.)

A Bika számára az étel nagy öröm. Elegendő időt fordítanak az étkezésre, szívesen fogyasztják a házias ételeket kellemes légkörben. Túlsúlyproblémák akkor merülhetnek fel, ha az étel iránti szenvedélyük kicsúszik az irányítás alól. A bikák különösen erős édesszájúak. Szerencsére nagyon kitartóak, így ha valamit nagyon akarnak, mindent megtesznek azért, hogy megszerezzék. A legjobb diéta a Bika számára az, hogy minél több gyümölcsöt iktasson be a cukorbevitel növelése érdekében.

Ikrek (május 22. – június 21.)

Az Ikrek spontának, és nem szeretik az előre meghatározott mintákat, még akkor sem, ha étkezésről van szó. Ami a súlyt illeti, általában szerencsések, mert nyugtalanságuk felpörgeti az anyagcseréjüket, így több kalóriát égetnek el. Az Ikreket nem érdeklik a diéták, mert unalmasnak találják. Az étrendjüknek változatosnak kell lennie. Sok fehérje, lehetőleg nem állati eredetű fehérje fogyasztása, a tészta kerülése és a napi minimum 2-3 liter folyadék (pl. ásványvíz, zöldségleves, zöld tea stb.) fogyasztása is javasolt.

Rák (június 22. – július 22.)

A rák hajlamos az ételeket érzelmekkel társítani, így a fogyás gyakran óriási probléma számukra. A rákok ínyencek, akik télen meleg levesekkel, nyáron pedig frissítő tányérokkal és salátákkal étkeznek. A rákoknak azt tanácsolják, hogy a szokásos satujukat (húst) próbálják salátákkal helyettesíteni, mivel a hús után mindig híznak. Szezonális zöldségsaláták egy kevés olívaolajjal és almaecettel ajánlottak. A salátához tehetünk egy teáskanál mustárt vagy földimogyorót és apróra vágott fehérhagymát.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Az oroszlánoknak vigyázniuk kell, hogy ne egyenek meg mindent, amit a hűtőben találnak! Célszerű korlátozni a szénhidrátokat és az állati fehérjéket, növelni a vitaminok és különösen a rostfogyasztást. Mivel szeretik a zsíros ételeket, olyan étrendre van szükségük, amely sokféle ételt tartalmaz az étrendjükben, hogy ne érezzék szükségét annak, hogy megegyék azt, amit nem tudnak. Fontos, hogy többé-kevésbé azonos órákban tanuljanak meg enni – ez elősegíti a fogyást. A legjobb tanács az Oroszlánoknak: egyél lassan, és minden étkezés előtt igyál sok vizet.

Szűz (23.8. – 22.9.)

A szüzek természetüknél fogva perfekcionisták, és nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges táplálkozásra. Felismerik, mi a jó és mi a rossz a szervezetüknek. A biogyümölcsöket és zöldségeket kínáló piac ideális hely lesz a vásárláshoz. A szüzeknek legalább 2 naponta kell gabonát bármilyen formában fogyasztaniuk. Soha senki nem betegedett meg a túl sok gyümölcstől és zöldségtől – ugyanez vonatkozik a Szűzekre is. Ennek a jelnek az is fontos, hogy kisebb ételeket egyen, és minden falatot élvezzen. Vacsorára paradicsomsalátát készítünk.

Mérleg (szeptember 23. – október 23.)

A Mérlegek nagy kóstolók, ezért olyan étrendre van szükségük, amely sokféle, a lehető legjobb minőségű ételt kombinál. Javasoljuk, hogy próbáljon ki valami újat a fogyás érdekében. Ilyen például a japán zöldséges sushi, ami alacsony kalóriatartalmú, vagy a szójaszószban, mézben és fűszerekben pácolt tofu, fekete rizzsel tálalva.

Skorpió (október 24. – november 22.)

A Skorpiók mindent vagy semmit megközelítést alkalmaznak az étkezéshez és a testmozgáshoz. Tehát először meg kell tanulniuk egészségesen táplálkozni. A diéta alatt naponta legalább 2 litert kell inni gyógytea, gyümölcslevek és víz formájában. Napi öt adagnak ki kell elégítenie a táplálkozási igényt – több étkezés csak árt.

Nyilas (november 23. – december 21.)

Az ebbe a jegybe tartozók nem szeretik a korlátozásokat, ezért a diéta nagy problémát jelent számukra. Ezeknek a hedonistáknak nagyon nehéz megszabadulniuk a felesleges kilóktól, mert ha egyszer a cél „ki van tűzve”, akkor nagyon kevés időbe telik, amíg megbolygatják a hozzá vezető utat. A tanács a következő: távolítsa el a kenyeret, az édességeket, az üdítőket, a cukrot és az alkoholt. Amint elkezdenek fogyni a kilók, könnyebb lesz folytatni a diétát.

Bak (december 22. – január 20.)

A Bakok koncentráltak, nyugodtak és szeretik a tiszta struktúrákat és rutinokat. Szeretik az egyszerű és olcsó ételeket. A legjobb módja annak, hogy egy Bak diétára vegyen, ha olyan ételekből álljon, amelyekhez hozzászokott. Az étel nem játszik különösebb szerepet az életükben, és kevés Baknak van komoly problémája a túlsúly miatt. A stressz és a mindennapi problémák azonban gyakran okoznak vagy megkönnyítik egy kis plusz zsír tárolását. Kis, egyszerű ételek evésével a Bakok könnyen fogynak.

Vízöntő (január 21. – február 20.)

Háromféle Vízöntő létezik. A kalandorok folyamatosan új recepteket és egzotikus éttermeket keresnek. A kóstolók folyamatosan rágcsálnak valamit, és alig várják az ebédet. Aztán vannak, akik hajlamosak monoton diétára, akik a legfegyelmezettebbek mind közül. Egy dolog közös bennük: gyengeség az édességek iránt. Megpróbálhatja az édességeket természetes gyümölcscukorral helyettesíteni.

Halak (február 21. – március 20.)

A halak nem fegyelmezettek, és ha diétáról van szó, nehéz, mert több energiát kell fogyasztaniuk, mint másoknak. Ideális megoldás lehet számukra a zöld zöldség, a dió, a zöldségleves, csak hozzá kell szokniuk. A fehérjében gazdag, lehetőleg nem állati eredetű élelmiszerek bevitelét célszerű növelni, és kerülni a késői vacsorákat. Vagy legalábbis kis adagokban egyél.

Források: ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche