Mindig zárja be a WC-t öblítés előtt a videó után. Undorító, amit lélegzünk

Nem zárja be a WC-t öblítés közben? Ezt a bejegyzést követően elkezdi csinálni. Kiderült, hogy jelentősen befolyásolhatja az egészségét. Ha nyitott szeleppel öblít, az összes vírus és bélsárbaktérium az arcán, vagy akár a fogkefén landol. Nem hangzik túl kellemesen, igaz? Nézze meg, mit mondanak a tudósok.

Sokan megfeledkezünk arról, hogy a WC-nek okkal van csappantyúja. Minden öblítésnél zárjuk le, különben ami éppen a tálba került, az az egész fürdőszobában szétterül. A coloradói tudósok egy csoportja tesztet végzett, és megörökítette a kipirulás pillanatát és azt, hogy mi történik közvetlenül utána.

A WC tele van veszélyes baktériumokkal

Az, hogy valamit nem lát, nem jelenti azt, hogy nincs is. A bizonyítékok baktériumok és vírusok, amelyeket csak speciális mikroszkóp alatt láthat. A WC-ből kifogott mikroorganizmusoknak semmi okuk az örömre. Több billió van belőlük, és legtöbbjük számos betegséget okozhat. Vizes öblítéskor az ún bakteriális felhő. Az történik, hogy az összes állatot vízrészecskékkel együtt kilökődik, amelyek akár 2 méteres távolságra is elterjedhetnek. Megtelepednek a testén, a törülközőn vagy a fogkefén, és onnan bejutnak az emésztőrendszerbe, ahol pusztítást végeznek és súlyos betegségekhez vezetnek.

A „felhő” elmélet 1975 óta létezik. Charles P. Gerby, az Arizonai Egyetem mikrobiológusa dolgozta ki. Évekkel később más kutatók megerősítik tézisét, és a WC ésszerű használatára szólítanak fel. Csak engedje le a csappantyút, és a levegőben lévő baktériumok mennyisége tizenkétszer alacsonyabb lesz! Ezen kívül érdemes észben tartani, hogy mindent, amit a fürdőszobába viszel, egy ideig székletbaktériumok borítják. Különös figyelmet kell fordítani az okostelefonokra, amelyeket sokan nézegetnek a WC-n ülve.

WC nyilvános helyen

A sajnálatos dolog az, hogy sok nyilvános helyen van olyan WC, amelyen nincs csappantyú, ami azt jelenti, hogy azonnal be kell szívni a kórokozókat, amint használja őket. Ebben az esetben álljon oldalra a tálhoz, és nyomja meg az öblítést, majd távolodjon el tőle, amennyire csak lehetséges. Ez megakadályozza, hogy a baktériumok közvetlenül az arcba robbanjanak.

Nyilvános illemhely használatakor soha ne tegyen személyes tárgyakat, például telefont vagy pénztárcát a padlóra. A vett minták szerint 80-szor több baktérium található, mint a WC más részein. Ezenkívül azt javasoljuk, hogy ne fogja meg puszta kézzel a fogantyúkat, a fogantyúkat vagy az öblítést. Bár ezeket a tereket gyakran fertőtlenítik, igen, soha nem tudhatod, ki volt előtted a fülkében.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche