Minél melegebb a víz a padlómosáshoz, annál jobb? Figyelem, ez tévedés

Mindenki szeretné tisztán tartani az úszó padlót a lakásban, de nem mindenki csinálja jól!

Figyelem – az úszó padló rendszeres karbantartást igényel.
Hogyan mossa le az úszó padlót a lakásában? Ha te is azok közé tartozol, akik készen kapható drogériás tisztítószereket használnak erre, olvass tovább! Megtöltöd a vödröt meleg vízzel a padlómosáshoz, hisz abban, hogy minél melegebb, annál jobb és higiénikusabb lesz a padlómosás eredménye? Ez nem a helyes út!

Mint azt a háztartási takarításra fókuszáló helpling.com portál is közölte, a legtöbb háztartásban használt univerzális eszköznek világosan meghatározott használati szabályai vannak – langyos vagy hideg vízzel hígítják. Ez azt jelenti, hogy a forró víz még a hatékonyságukat is csökkenti. A túl meleg víz sok esetben kontraproduktív a padlótisztítás eredményével szemben. A legjobb, ha a padló lemosása előtt megnézed a tisztítószer címkéjét – kulcsfontosságú az ajánlás, hogy milyen vízzel hígítsd! Ezért figyeljen a leírásra – most bátran olvassa el a feliratot a padlótisztítóján. Az úszópadló mosásánál meg kell akadályozni a pangó nedvességet, ezért a felmosót mindig alaposan csavarja ki a vödörbe, mielőtt áttörölné vele az úszópadlót.

Érdekel, milyen gyakran tisztítsa meg a laminált padlót a lakásban? Hetente kétszer ajánlott – rendszeresen távolítsa el róla a port és az apró szennyeződéseket, mert karcolást okozhat a padlón. Ha gyerekek vagy állatok tartózkodnak otthonában, célszerű hetente többször lemosni a padlót, mert ilyenkor fokozott mértékben kerül a szennyeződés a belső térbe.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche