Milyen más funkciót tölthetnek be a cserépedények? A látszattal ellentétben ez egy nagyon jó kérdés, mert nem mindenki tudja, hogyan lehet még használni őket. Pedig néhány trükk jelentősen megkönnyíti a mindennapi főzést.

Magától értetődik, hogy az edényfogantyúkat elsősorban azért használják, hogy kényelmes és biztonságos legyen a fogásuk, mozgatni vagy emelni őket. Ez nem újdonság vagy titkos tudás. De kiderült, hogy ez a feltűnésmentes rész más érdekes felhasználási lehetőségeket rejt. Mik ezek?

Használsz fedőt főzés közben? Ezt a szabadalmat ismernie kell

A főzőedények szinte minden konyhában nélkülözhetetlen felszerelésnek számítanak. Méretüktől és formájuktól függetlenül leggyakrabban a tűzhelyen készülő ízletes ételek elkészítéséhez használják őket. Hogy időt és pénzt takarítsunk meg, gyakran fedjük le őket fedővel. Ez jelentősen csökkenti az étel elkészítésének idejét, ráadásul minimalizálja a felszálló gőz mennyiségét, amely növelheti a helyiség páratartalmát. Néha azonban kényelmetlen lehet ideiglenesen levenni, például amikor meg akarjuk keverni az edény tartalmát. Hová teheti el a forró és gyakran nedves fedőt anélkül, hogy megégetné magát vagy megrongálna bármit körülötte? Van egy okos szabadalom, amely eloszlat minden kétséget.

Az edényfogantyúk szokatlan felhasználása. Meg fog lepődni

Zseniális megoldást oszt meg a fedelekkel kapcsolatos problémára egy internetező, aki hasznos trükköket tesz közzé a világhálón, hogy megkönnyítse az életet és különösen a főzést.. Egy rövid videóban mutatja be, mit csinál a forró fedővel, ha egy időre le kell vennie a fazékról. Kiderül, hogy egyszerűen csak ráhelyezi a fogantyúra úgy, hogy a fazék pereme fölé akadjon. A pontos utasításokat lásd a következő videóban.

View this post on Instagram

A post shared by @internetbastard

Serpenyőben sütés? Mindenképpen próbáld ki ezt a trükköt

Nem a fedeles trükk az egyetlen, ahol a serpenyő fogantyúját kell használni. Ha valamit sütsz a serpenyőben, és a spatulával kevered, gyakran nincs hova tennünk, hogy ne koszoljunk össze mindent körülötte. Kiderült, hogy egy nyél, pontosabban egy nyél vége, amin egy lyuk van, ebben az esetben is segíthet. Ez utóbbi általában elég nagy ahhoz, hogy könnyedén bele tudjuk dugni a facsarót anélkül, hogy attól kellene tartanunk, hogy kiesik vagy rendetlenséget okoz.

Kapcsolódó cikkek:

Rozsdás edények okoznak álmatlan éjszakákat? Csak használj egy olyan terméket, ami a konyhádban van

Csak egy kis mennyiség kell a megégett edények tisztításához. Az evőeszközök polírozására is szolgál.