Mit jelent a sárga szalag a kutyáknál: Ha meglátod, menekülj előle

A Svédországból Gulahund – Yellow dog néven terjedő globális tevékenység az érzékeny kutyák támogatását tűzte ki célul, gondoskodik biztonságukról és a magánterülethez való jogukról. Ezért ha sétálás közben lát egy kutyát ezzel a szimbólummal, győződjön meg róla, hogy a kutyája is ezt tegye. Tartsa tiszteletben a sárga jelzéseket, mint figyelmeztetést, hogy ne közelítsen.

Hol és hogyan viselik a sárga szalagot

A 2012-ben létrejött egyedülálló projekt feladata a problémás kutyák maximális védelme, ezért tiszteletünk és figyelmünk jeléül inkább figyelmen kívül hagyjuk őket, és ezzel megóvjuk az esetleges stressztől. Ennek köszönhetően még a sétájuk is békés lesz. Egyszerűen megjelöljük sárga mellénnyel, szalaggal, masnival, csokornyakkendővel vagy sállal azt a kutyát, akinek szüksége van rá.

Mit jelent a sárga szalag egy kutyánál

Nem mindegy, hogy a sárga cédulát a pórázára, nyakörvére rögzítjük, vagy a nyakába kötjük. Fontos, hogy az így megjelölt kutyát ne zavarjuk, ne stresszeljük és ne érintkezzünk. Megfontoltsággal megmutatjuk, hogy megértjük az így megjelölt kutya viselkedését. Hiszen még a mi kutyánk is kerülhet ilyen helyzetbe!

Melyik kutya viselhet sárga szalagot?

A mentális vagy fizikai problémákkal küzdő kutyák sárga szalagot vagy más sárga jelzést viselhetnek. Nem kellően szocializált kutyák, idős kutyák, süket kutyák, vak kutyák, beteg kutyák, vemhes vagy nemrégiben szült szukák, műtét utáni kutyák, nem érintkező kutyák, hőségben lévő szukák, rossz körülményekből érkező kutyák, de szintén az éppen vajúdó kiképzésen lévő kutyákat, akiket semmi és senki nem zavarhat, mindegyik viselhet sárga címkét.

Hogyan kell viselkedni

A sárga jelzésű kutyának helyre van szüksége, ami azt jelenti, hogy nem szabad kapcsolatba lépni vele, megérinteni vagy beszélni vele. Sem neked, sem a kutyádnak vagy a gyermekednek nem szabad közelítenie hozzá. Nem is tanácsos feszülten nézni. Ha ezt tiszteletben tartjuk, hozzájárulunk ahhoz, hogy ez a kutya is nyugodtabban és jobban érezze magát egy sétán a gazdájával.

Forrás: ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche