Mit kell tenni a hagyma és a fokhagyma ültetése előtt?

A kemény tél mögöttünk van. A fagyok vonulni kezdtek, így élvezhetjük a meteorológiai tavasz első napjait. A melegebb napok és az enyhébb időjárás azt jelenti, hogy idén korábban is vethetünk fokhagymát.

Ültetés előtt a fokhagymahagymákat megfelelően elő kell készíteni. Hogyan csináljuk? Ennek köszönhetően a kártevők nem jutnak el hozzájuk.

Mikor kell ültetni a fokhagymát?

A fokhagymát két kifejezéssel ültethetjük. Kora tavasszal vagy ősszel csináljuk. Minden attól függ, hogy mikor szeretnénk betakarítani. Feltételezik, hogy tavasszal, március és április között ültetjük a fokhagymát.

Ha kint kedvezőek a körülmények, már februárban ültethetjük a fokhagymát. Mielőtt azonban a hüvelyeket a földbe ültetnénk, megfelelően elő kell készítenünk őket. Először is el kell választani a hagymát a csírázó hüvelyekkel.

Ez csak az első lépés. Most elkezdhetjük a hüvelyek védelmét a kártevőktől. A fokhagymát általában a hagymás legyek támadják meg. Hogyan védheti meg termését tőlük?

Ültetés előtt készítse elő a fokhagymát

A fokhagymalégy komoly veszélyt jelent a hagymára, a póréhagymára és a fokhagymára. A növény leveleinek sárgulását és elhalását okozhatja. Szerencsére van egy egyszerű módszer a palánták védelmére.

A fokhagymagerezdeket ültetés előtt sós vízben kell áztatni. Öntsön egy tálba 3 liter vizet, és adjon hozzá 3 teáskanál sót. Addig keverjük, amíg a só fel nem oldódik. Tegye bele a fokhagymagerezdeket ebbe az oldatba.

A kártevők távol maradnak a fokhagymától

Hagyja a fokhagymát a pácban körülbelül 2-3 órán át. Ezen idő elteltével a legjobb, ha azonnal behelyezi a talajba. Ez a kezelés biztosítja, hogy a hagymás legyek ne érdeklődjenek a termésünk iránt.

Ültetés előtt a sérült, ültetésre alkalmatlan hüvelyeket is átszitáljuk. Így egészséges növényeket kapunk, amelyek még az igényesebb körülmények között is megbirkóznak.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche