Mit tegyek, ha a légkondicionáló lefagy?

Ha nagyon hideg van, előfordulhat, hogy a légkondicionáló befagy, ami befolyásolja a készülék hatékonyságát, és károkat okozhat. Itt vannak ennek a fő okai:

* hosszú időre kikapcsolta a légkondicionálót
* ha víz szivárgott a külső egységre, és az megfagyott.

Íme néhány tipp arra vonatkozóan, hogy mit tegyen, ha a légkondicionálója befagy:

* kapcsolja ki a légkondicionálót

* ellenőrizze a szűrőt
A befagyást a szűrők szennyeződése miatt korlátozott légáramlás okozhatja. Tisztítsa meg a szűrőket, ha azok szennyezettek.

* ellenőrizze a ventilátort
Ha a ventilátor nem működik megfelelően, az fagyást okozhat. Győződjön meg róla, hogy a légkeringés nem szakad meg.

3 hiba, amit mindannyian elkövetünk, ha nyáron légkondicionálásról van szó

* a hűtőközeg (freon) szintjének ellenőrzése
A rendszerben lévő hűtőközeg szintje is okozhat fagyást. Ha a szint túl magas, akkor szükség lehet egy szakemberre, aki ellenőrzi azt.

* várjon, amíg kiolvad
Miután megtette a szükséges lépéseket, hagyja kikapcsolva a légkondicionálót néhány órán át, amíg teljesen ki nem olvad.

* forduljon szakemberhez
Ha a probléma ismétlődik, és nem tudja megoldani, akkor lehet, hogy fel kell vennie a kapcsolatot egy klímatechnikai szakemberrel vagy javítóműhellyel.
Nem ajánlott tüzet vagy más fűtőberendezést használni a leolvasztáshoz, mivel ez károkat okozhat és tűzveszélyes.

Leolvasztási mód

Minden klímaberendezés rendelkezik egy „Defrost” nevű leolvasztási funkcióval. A klímaberendezés leolvasztási folyamata a működési algoritmusába van beépítve. A különböző típusú és márkájú légkondicionálók különböző leolvasztási algoritmusokkal rendelkeznek. A leolvasztás különböző időt vesz igénybe, mivel az időt több hőmérséklet-érzékelő értékei határozzák meg.

Amikor a légkondicionáló fűtési üzemmódban működik, nedvesség kerül a kültéri egységbe. Ha a hőmérséklet nagyon alacsony, a kültéri egységen fagy képződhet, ami megnehezíti a légkondicionáló működését. Emiatt automatikusan aktiválódik a „Defrost” üzemmód.

Ha a légkondicionáló befagy, rövid időre hideg levegőt kezd fújni, így eltávolítja a felhalmozódott fagyot. Ha az üzemmód nagyon gyakran aktiválódik, ez annak a jele, hogy a légkondicionálóval probléma van. Ezért javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze, és havonta tisztítsa meg a szűrőt.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche