Mit tegyél, hogy kedvenc ezüst láncod vagy gyűrűd újra ragyogjon?

A szeretett ezüst láncban, az örökölt ezüst evőeszközökben vagy az antik ezüst gyertyatartókban van egy közös vonás: idővel nem úgy néznek ki, mint egykor.

Az ezüst ékszerek tisztításához használjon alufóliát, forró vizet és sót.
Az idő romlása nyomot hagy megjelenésükön, nemkívánatos sötét bevonat borítja őket. Ezt egy kémiai reakció okozza, amelyben az ezüst oxidálódik. Hogyan lehet újra megtisztítani kedvenc ékszereit vagy tárgyait?

Ahhoz, hogy a kanalak, gyűrűk vagy karkötők ismét ragyogjanak, célszerű vékony réteg fogkrémet felvinni a tárgyakra. Rövid hatásidő után mossa le a fogkrémet vízzel, és fényesítse át a tárgyakat egy pamut kendővel. Hideg hamuval és vízzel is működik.

A „díszített” ékszereket só és citromlé keverékével újra fényesíthetjük. Ha a sót szódabikarbónára cseréljük, akkor a makacs lerakódásoktól is megszabadulunk.

A sütőpor nem csak sütésre alkalmas, de ideális eszköz az ezüst edények tisztítására is. Vigye fel a kevés vízzel hígított port egy régi fogkefére, majd finoman dörzsölje át a tárgyat ezzel az elkészített pasztával.

Öntsön körülbelül egy csésze forrásban lévő vizet egy üvegtálba, és keverjen hozzá egy kanál konyhasót. Helyezze a fóliát az előkészített fürdőbe, és merítse néhány másodpercre az ezüst ékszert vagy tárgyat. Miután kivette, szárítsa meg egy ruhával. A fólia fekete marad, de az ezüst ékszer megtisztul.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche