Ha otthon virágzik a jácint, gyakran felmerül a kérdés, hogy mi legyen a következő lépés ezzel a gyönyörű növénnyel. A hagymáit azonban nem szabad kidobni! Sőt, bár a virágok elhervadtak, ezzel még nincs vége a történetüknek. Ha megfelelően ápoljuk őket, jövő tavasszal is gyönyörködtetni fogják a szemet.

A jácint egy rendkívül népszerű hagymás növény, amelyet intenzív illatú virágaiért és dekoratív lombozatáért becsülnek. Többféle színben kapható, többek között fehér, rózsaszín, lila, kék és sárga színben. Ilyen változatossága miatt gyakran választják tavaszi lakberendezési dekorációnak. De mihez kezdjünk a virágzás után a hagymáival? Egyet tudunk, ne dobjuk ki őket.

Hogyan ültessünk jácintokat cserépbe? Készítse el saját belsőépítészeti dekorációját

Ha jó előre elkészít egy cserép jácinthagymát, tavasszal egyedi belső dekorációban lesz része. A legjobb, ha ősszel vagy télen készítjük el őket. és itt van, hogyan:

 1. Válasszon egy megfelelő edényt, amelynek alján vízelvezető lyukak vannak.
 2. A hagymás növényekhez válasszon jó vízelvezetésű, termékeny kerti földet vagy készre kevert földet.
 3. Helyezze a jácint hagymát egy cserépbe, körülbelül a magasságának kétszereséig.
 4. Finoman öntözzük a talajt, de ne öntözzük túl.
 5. Helyezze a cserepet világos helyre, de kerülje a közvetlen napfényt.
 6. Rendszeresen öntözzük, és tartsuk a talajt enyhén nedvesen.
 7. Amikor a hajtások növekedni kezdenek, helyezze át a cserepet egy világosabb helyre.

Jácint virágzás után: hogyan védjük a hagymákat? Jövő tavasszal gyönyörködtetik majd a szemünket

Amikor a jácintok virágzása befejeződött, és a levelek hervadni kezdenek, fontos, hogy megfelelően védjük a hagymákat, hogy azok pihenhessenek és felkészülhessenek a következő virágzási szezonra. Ha azt szeretnénk, hogy ezek az élénk színű virágok sokszorosan gyönyörködtessék a szemünket, akkor itt van néhány lépés, amit megtehetünk:

 • hagyjuk abba az öntözést, miután a jácintok elvirágoztak.a növény vízellátásának leállítása érdekében. Hagyjuk a talajt kiszáradni;
 • ne vágja le a leveleket, hagyja a növényen.. Kulcsszerepet játszanak a fotoszintézisben, energiát szolgáltatnak a hagymának, amely tápanyagokat tárol bennük a következő virágzási időszakra;
 • A virágzási időszak végeztével vegye ki a hagymákat a cserépből, és tárolja őket hűvös, száraz helyen a következő szezonban történő újratelepítésig;
 • a következő tavaszra várva fontos, hogy a jácintokat 6-8 héttel a várható virágzás előtt ültessük cserépbe.hogy a hagymáknak legyen idejük meggyökeresedni és felkészülni a növekedésre.

Az így előkészített és kezelt hagymák a következő szezonban készen állnak a csírázásra és virágzásra.

Kapcsolódó cikkek:

Mikor ültessünk jácintot? Mikor ültessünk jácintokat? Szépen és egészségesen fognak nőni

Menj ki a kertbe az olvadás idején. Felejtsd el a gyomokat tavasszal