A Philodendron nagyszerű szobanövény választás azok számára, akik szeretik a dzsungel dekorációját. Könnyű termesztése miatt egyre népszerűbb. Nézze meg, hogyan kell gondoskodni a filodendronról, és milyen otthoni műtrágya vonzó lehet.

Fotó: shutterstock/Firn

Sokan tápanyagkeveréket vásárolnak a boltokban növényeik ápolására. Kevesen tudják, hogy ilyen készítményeket otthon is elkészíthet. Nincs ez másként a filodendronok esetében sem, amelyek buja növekedéséhez többek között káliumra, nitrogénre, magnéziumra, cinkre és rézre van szükségük. Ismerje meg, hogyan készítsen műtrágyát otthon, és hogyan kell a filodendronokat napi szinten ápolni.

Mit szeret a filodendron? Növelje így a növényt, és levelei mindenkinek tetszeni fognak

Ha otthon kíván filodendront termeszteni, hasznos tudnia, hogyan kell ezt csinálni. Mindenekelőtt ügyeljen a növény elhelyezkedésére. A Philodendron nem tűri a túl sok napsütéstezért kellő távolságra kell lennie az ablaktól, szórt fény fogadására. A leveleket rendszeresen meg kell locsolni vízzel, hogy ne legyenek túl szárazak. A filodendron szubsztrátumnak termékenynek, könnyűnek és áteresztőnek kell lennie. Kényelmes tudni, hogy a növény jól érzi magát más típusú növények közelében.

Mit tehetsz, hogy a filodendronnak nagy levelei legyenek? Használja ezt a két keveréket

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a filodendron ősszel és télen alszik, ezért ne trágyázzuk. Ezen az időszakon kívül érdemes rendszeresen dúsítani a növényt a kiválasztott két keverék valamelyikével. Hogyan készítsem fel őket?

Öntsünk fel 1 kocka friss élesztőt 10 liter vízzel. Jól keverjük össze, hogy az élesztő feloldódjon, és hagyjuk állni 1 órán át. Ennyi idő elteltével öntözzük meg a filodendront. Enyhén permetezheti a leveleket is a termékkel. Ha nincs otthon élesztő, az is jól beválik zselatin. Oldjunk fel 1 teáskanálnyit egy pohár forró vízben, keverjük össze, majd keverjük el a készítményt 3 pohár vízben. A Philodendront ezzel a keverékkel kell öntözni kb 3 hetente egyszer. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a növényt a növekedéshez és a kártevők elleni védelemhez szükséges ásványi anyagokkal látjuk el.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Fuss a kertbe, és csinálj egy dolgot a rózsákkal tél előtt. A rügyek nagyobbak lesznek, mint valaha

Mikor érdemes dáliát és kardvirágot ásni? Ne hagyja ki ezeket a dátumokat