Mivel soha ne etesse a csirkéket. A legtöbb tenyésztőnek fogalma sincs, és hibázik

Minden csirketenyésztő azt akarja, hogy tyúkja egészséges és élénk legyen, és osztós tojásokat tojjon. De tudni kell, hogy állapotuk szorosan összefügg a táplálkozással. Ha csak a háztartási asztalról származó maradékkal etetjük őket, nem biztos, hogy a legjobb megoldás. A csirke nem szemetes, és az emberi táplálék maradványai mellett teljes értékű takarmányra is szüksége van. Megvásárolhatod kész takarmánykeverékként is, amely minden tápanyagot tartalmaz, beleértve a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, vagy ha már tapasztaltabb tenyésztő vagy, magad is elkészítheted csirkeidnek. Ha van hozzá zöld is, és persze csak minősített nem mérgező és vegyszermentes, akkor teljesen elégedettek lesznek.

A romlott dolgok a kukába tartoznak, nem a csirkék

A speciális csirkététa mellett természetesen a konyhából származó maradékokkal is javíthatod őket, de nem minden tartozik a takarmányukhoz. Néhány tyúk nem is evett, van, aki jóízű lenne, de az egészsége nem tesz jót.

Ezért ezeket a dolgokat semmiképpen sem szabad nekik adni

Rohadt étel, beleértve például a gyümölcsöt vagy zöldséget, amelyet a csirkék általában szeretnek. Minden, ami rohadt, penészes vagy rothadt, a szemétbe, esetleg a komposztba tartozik, de semmiképpen a csirke (vagy más) gyomrába. Gyümölcsöknél, zöldségeknél figyeljünk a kemény bőrre, a csirkék például jóízűen esznek egy tököt, de a bőrön keresztül nem férnének hozzá. A megoldás tehát az, hogy kisebb darabokra vágjuk. A zsíros, fűszeres vagy sós ételek, jellemzően sült ételek szintén nem megfelelőek. A csirkék még a csontokat, a maradék szószokat vagy italokat sem élvezik.

A tyúk még néhány ember számára egészséges ételt sem ehet

Pontosabban, étrendjük nem tartalmaz rágcsálnivalókat, például alkoholt, csokit vagy kávét, és nem adhatnak nekik bizonyos típusú gyümölcsöket és zöldségeket, például nyers vagy zöld burgonyát, éretlen paradicsomot, avokádót, rebarbarát, hagymát, padlizsánt, póréhagymát vagy citrushéjat. . Az édességek, például kekszek, édes krémek és hasonlók szintén nem alkalmasak. Ami a péksüteményeket illeti, szintén nem a legjobb választás a tapasztalt elképzelésekhez és szokásokhoz képest. A csirkéket általában régi kenyérrel etetik, de ez a fajta étel nem ad túl sok tápanyagot, feltölti, de tápérték nélkül. Nagyobb mennyiségben tehát semmiképp ne adjuk. Az éles végű szemek, például az árpa szintén nem alkalmasak. Nem tiszteli meg a tyúkot ecetes vagy sózott uborkával, sózott földimogyoróval, nyers babbal és nyers rizzsel.

Ami a fokhagymát illeti, csak akkor szabad gyógyszerként használni, ha például a csirkék belső parazitákkal küzdenek, vagy ha természetes antibiotikumként kell használni a funkcióját. Fokhagymás víz formájában tálalhatjuk, amit könnyen elkészíthetünk, vízben pépesített fokhagyma 1 gerezd fokhagyma 1 liter víz arányában. A fokhagymás víz hetente egyszer megelőzésként is használható. A fokhagymával azonban ne vigyük túlzásba, nagyobb mennyiségben vérszegénységet okozhat a tyúkoknál, és negatívan befolyásolhatja a tojás ízét is.

Erőforrások:

,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche