„Módszert varrtam a tojások könnyű hámozására, mert mindig elcsavarom.” És csak fújni kellett

Néhány főzéssel kapcsolatos tevékenység komoly fejfájást okoz nekünk. Vannak, akik utálják a hámozást, mások már jóval azelőtt sírnak, hogy elkezdenék a hagymát vágni. Egy nőnek hasonló problémája volt, és úgy döntött, egyszer s mindenkorra foglalkozik vele. Az arca, amikor sikerült? Komédia!

Fotó: Pixabay/ivabalk

A konyhai trükköket sok házi szakács élvezi. Az amatőrök és azok is, akik merőkanállal a kezükben születtek, értékelni fogják őket. Az ilyen egyszerűsítések felgyorsítják a főzési időt, és gyakran még szórakoztatóbbá teszik azokat a tevékenységeket, amelyek rémálmunk voltak. Pontosan ez történt egy nővel, aki egy zseniális konyhai szabadalomra bukkant.

A tojások pucolása a rémálmod? Csak a shell trükkre van szüksége

Főzési trükkökben nincs hiány az interneten. Az egyiket Sophielinderlee Instagram-felhasználó osztotta meg. Profilján megjelent egy felvétel, amelyen egy interneten talált módszert tesztel. Eddig ez a tevékenység igazi rémálom volt számára.

„Megtaláltam a módját, hogy könnyen megpucoljam a tojásokat, mert mindig el kell csavarnom.”

– mondja Sophie.

A tojások megpucolása nagyon egyszerűnek tűnik, de néha elgondolkozunk azon, hogy mi rontott el. Gondolom mindannyian találkoztunk már olyan helyzettel, hogy nem lehetett simán meghámozni, mert a tojásfehérje a héjával együtt lehámlott.. Ennek eredményeként a tojásunk teljesen reménytelennek tűnt. Ez különösen bosszantó, ha törődünk a jó megjelenéssel, például amikor töltött tojást készítünk. Kiderült, hogy van szabadalom egy ilyen egyszerű műveletre. És nem arról van szó, hogy zárt edényben felrázzuk őket.

A felvétel szerzője az interneten talált tanácsok után kezdte meghámozni a tojást. De nem tette meg teljesen. Csak a tetején és az alján szabadult meg a héjától. A következő lépés a levegő belélegzése a tüdőbe, a száját a tojás egyik oldalára helyezve és teljes erőből belefújva.

A nő meglepetésére a trükk valóban bevált, ami jól látszott az arckifejezésén. Jó pár másodpercig döbbenten, leplezetlen meglepetéssel és egyben elégedett mosollyal nézte a meghámozott tojást.

Könnyen megpucolható a tojás? Ennek van néhány trükkje

A tojások ilyen módon történő pucolásának trükkje minden bizonnyal sok embernek segít, aki küzd ezzel a tevékenységgel. Érdemes azonban odafigyelni a higiéniai kérdésekre. A szájjal való ilyen közvetlen érintkezés és az erős fújás hatására a tojás érintkezésbe kerülhet a nyálunkkal. A tojások ilyen módon történő megpucolását jobb otthoni használatra hagyni, és a hagyományos módszerrel hámozottakkal kedveskedni a vendégeknek. Ebben segít nekünk a cikk tetején található videó.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Ki kell mosni az ablakokat, és kint fagy van? Készítse el saját készítésű ablaktisztítóját

Este helyezze az ablakpárkányra. A bosszantó probléma megszűnik

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche