Mosás közben sok pénzt lehet megtakarítani. Könnyű, lásd

A mosás nem túl olcsó üzlet. A mosószerek önmagukban sok pénzbe kerülnek. Ha ezután hozzáadja az energiát, a vizet és azokat a hibákat, amelyeket sokan gyakran elkövetnek a mosás során, a költségvetés váratlanul csillagászati ​​magasságokat fog elérni.

Forrás: Youtube

Talán a legfontosabb dolog a mosógép kiválasztása. Még ha a vételár magasabb is, a megtakarítási programok csodákra képesek az új mosógépekkel. Ilyenkor érdemes elsősorban a mosási technikára koncentrálni.

Moss okosan

Ez viccesen hangzik? Lehet, hogy így van, de az már nem annyira vicces, hogy sokan, ha nem is tudják, rosszul mossák ki a ruháikat, feleslegesen tönkreteszik és kidobják a pénzt az ablakon. A mosógép dobjának nem kell feltétlenül szétrepednie a varratoknál. Néha úgy érezheti, hogy jó, ha színültig tölti a mosógépet, hogy ne mosson ki üresen. Ez azonban nem mindig igaz. Ellenkezőleg. Ha túltölti a mosógépet, a ruhanemű kimosása tovább tart, nem mosódik jól, elhasználódik, és továbbra is több tételre kell osztania és újra ki kell mosnia.

Mosás a mosógépben: A kevesebb több

Az a tény, hogy a kevesebb néha több, a mosóporra is vonatkozik. Az ömlesztett mosóporokat gyakran úgynevezett töltőanyagokkal állítják be. Ezek egyrészt azt szolgálják, hogy a púder laza legyen, másrészt optikailag több legyen belőle, és a vásárló úgy érezze, hogy eleget vett az elköltött pénzért.

Eltekintve a töltőanyagok kérdésétől, amelyet néhány zöldebb lehetőségre váltva meg lehet oldani, az emberek gyakran követnek el hibákat az adagolás követésekor. Ha egy helyett két mérőedényt tölt a mosógépbe, nem lesz tisztább a ruhanemű. Másrészt a mosópor nem mosódik le, és valamilyen allergiás reakciót kérsz magadtól. Legközelebb próbálja meg pontosan a gyártó által javasolt mennyiségű port használni, és egyúttal közvetlenül a dobba öntse. Mosáshoz.

Cserélje ki a fehérítőt a természettel

Elkerülheti a kémiai fehérítők használatát. Nemcsak feleslegesen drágák, de a ruhanemű minőségét sem javítják semmiben. Próbálja ki a nagymama bevált tanácsait szódával. Az eredmény jobb és barátságosabb lesz a bőröd számára is. Ha van rá lehetőség, szárítsa ki a ruhaneműt kint a napon, a sugarak gyönyörűen megvilágítják.

Mielőtt betenné a ruhaneműt a mosógépbe

Ügyeljen arra, hogy a ruhaneműt szín szerint válogatja. Soha ne mossa vegyesen. Ha vegyes ruhaneműt mos, véletlenül befesthet bizonyos ruhaneműket vagy fehér ruhát moshat. Mosás előtt mindig fordítsa ki a sötét ruhákat. A rajta lévő színek nem fakulnak ki olyan gyorsan, és az anyag sem megy tönkre. Ha cipzáras ruhákat mos, mindig rögzítse. A cipzárak fogai egyébként károsíthatják a kényes anyagokat, és lyukakat okozhatnak más ruhadarabokon.

Karbantartás nélkül a mosógép nem működik

Nem számít, hány éves a mosógépe, mindig gondoljon a rendszeres karbantartására. Mosás után tisztítsa meg a mosógép dobját, figyeljen rövidebb-hosszabb időközönként a mosógép szűrőire, hulladékaira.

kapcsolódó cikkek

Források: , ,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche