Mosd el a burgonyás poharakat, és meg fogsz lepődni, milyen kristálytiszta és szép marad.

Az ablakok, zuhanyzóüvegek és üvegbútorok tisztítására különböző módszerek léteznek. Az egyik szokatlanabb módszer a zöldségek egy részének felhasználása. Javasoljuk, hogyan tisztítson üveget burgonyával, hogy a legjobb eredményt érje el. Ez a trükk hosszabb ideig megőrzi a fényt.

Bizonyára hallottál már olyan szabadalmakról, amelyekben ecettel, citromlével vagy alkohollal tisztítják az üveget. Ezek természetesen eltávolíthatják a foltokat és a szennyeződéseket az ablakokról, zuhanykabinokról és a bútorok üveg munkalapjairól, de nem akadályozzák meg a vízkő felhalmozódását. Ezért érdemes tudni, hogyan kell az üveget krumplival tisztítani. Ezzel az egyszerű trükkel a felületek csillogó fényt kapnak, és ellenállóbbak lesznek a foltokkal szemben.

Miért érdemes krumplival tisztítani az ablakokat?

Lehetnek olyanok, akik minden zuhanyzás után letörlik a vizet az üvegről, hogy megelőzzék a vízkőlerakódást, de ők inkább a kivételek közé tartoznak. A legtöbben a cseppeket a felületen hagyjuk, és hagyjuk megszáradni. A legtöbben, bár a megszáradt víz nyomai kellemetlenek, a tükröket (különösen a fürdőszobában, ahol nagyon párás a levegő), az ablakokat és az üvegbútorokat sem védjük meg a csúnya foltoktól. Ha így teszünk, elég, ha kihasználjuk a burgonya tulajdonságait, és megoldjuk a vízkő nyomainak és lerakódásainak problémáját az ablakokon és tükrökön. A gumókban található keményítő megvédi az üvegfelületeket a víztől, a foltoktól és a vízgőzöktől, úgynevezett lótuszhatást keltve. Ennek alapja, hogy a vízmolekulák nem tapadnak meg a burgonyával mosott felületeken (hasonlóan a lótuszvirág leveleihez). Mind lefelé áramlanak, így nem képződnek vízkőlerakódások.

Hogyan tisztítsuk a burgonyás üveget?

A burgonya nem az üveg tisztítására szolgál, hanem a vízkő kialakulásának megakadályozására. Tehát ezt a trükköt korábban megtisztított üvegen kell végrehajtani.

Vágj ketté egy nyers burgonyát.

Fogja az egyik felét, és dörzsölje a burgonya belsejét egy zuhanyfülke, ablak vagy más üvegfelület üvegéhez.

Távolítsa el a felesleges levet a burgonyáról egy papírtörlővel.

Végül fényesítse ki az üveget. Ezt megteheti puha mikroszálas ruhával, harisnyával, újságpapírral vagy papírtörlővel.

Hasonló hatást érhet el mosogatógép- vagy autófényezővel is.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche