Mosni vagy nem mosni: tippek különböző típusú gombákhoz

Mosni vagy nem mosni: tippek különböző típusú gombákhoz

Beszéltünk egy gyakori hibáról, ami miatt a darabok csúszóssá válnak. Gombaszedők napja alkalmából bemutatjuk a különböző gombafajták tisztításának fortélyait.

Van egy mítosz, amely szerint nem kell gombát mosni. Ennek azonban semmi köze az igazsághoz. Tiszta lelkiismerettel lehet gombát mosni. Erről a portál számolt be.

A legjobb, ha a gombát megmosod, mielőtt szüksége lenne rá. A víz nélküli gombát hosszabb ideig tárolják a hűtőszekrényben.

Bolti gomba

A közönséges bolti gombák, mint a gombóc, a shiitake gomba, az eringi gomba stb., gyakran tőzegszagú kalappal érkeznek. Minden egyes gomba tisztítása időpocsékolás, de van sokkal gyorsabb módszer is.

A gombák szárát letörjük (a töltelékhez vagy a húsleveshez tesszük), egy nagy tálba töltünk vízzel, és belemártjuk a gombát. Keverjük össze kézzel, és azonnal engedjük le a vizet. Törölközőn szárítsa meg.

laskagomba, maitake és egyéb termesztett erdei gombák

Ezeket a gombákat is meg lehet mosni. Legyen óvatos a maitakéval: ennek a gombának a kalapja finom és törékeny. Vágja le a szárakat, és áztassa öt percig. Ezután engedje le a vizet és szárítsa meg nagyon jól.

Rókagomba és más vadon élő gombák

A rókagomba vad nyári gomba. Nem termesztik őket, így akár magad is gyűjtheted, vagy megvásárolhatod.

Először is alaposan ellenőrizze, hogy a rókagombákon nincsenek-e apró lyukak a szár végén. Ha nincsenek lyukak, elkezdheti a mosást. Ha lyukak jeleit észleli, adjon hozzá sót a mosóvízhez.

Egy evőkanál sót kell hozzáadni négy pohár vízhez. Ha feloldódott, áztassa be a gombát 20 percig. Ezután engedje le a vizet, ismételje meg, ismét csepegtesse le és szárítsa meg a gombát. Ez a módszer minden olyan gombánál működik, amely rovarokat tartalmazhat.

Általában a mosási módszer minden gombára alkalmas. Mi is elmondtuk, ami nem jött össze.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche