Mosogatóban vagy mosogatógépben mosogatni olcsóbb? A válasz egyértelmű

Ma minden fillér számít, és a mindennapi háztartási tevékenységek határozzák meg, hogy a számlái magasak vagy elfogadhatók lesznek-e az év végén. Az egyik nagyon fontos tényező a mosogatás, amire ma alapvetően két lehetőségünk van. Akár egy mosogatógép, akár egy klasszikus mosogató.

Világosan kiderült

Bár a szlovákok többségének továbbra is az a benyomása, hogy a mosogatóban gazdaságosabban lehet mosogatni, ennek az ellenkezője igaz. Valójában lényegesen több vizet pazarol. A mai mosogatógépek ugyanis rendkívül gazdaságosak, a legjobbak pedig mindössze 6 liter vizet használnak fel ciklusonként. De ha az olcsóbb modelleknél esetleg 15 literes, akkor is jó. A mosogatóban ésszerű mennyiségű edényt 40 liter vízzel elmoshat.

Azonban vitatkozhat azzal, hogy a mosogatógép áramot használ, míg a mosogatóban való mosás nem. Ez azonban egy rövidlátó és helytelen nézet a dologról. Valahogy fel kell melegíteni a meleg vizet, mert hideg vízben nem fogsz mosogatni. És még ebben az esetben is a mosogatógép jár az energiahatékonyságban, mert nagyon olcsón tud vizet melegíteni.

Mindenki ismeri azt a mondást, hogy az idő pénz. Azonban kevesen viselkednek eszerint. Tipikus példa a mosogatás. Ha a mosogatóban csinálod, fárasztó, és több tíz percet is igénybe vehet, amit valami hasznosabb dologra, például jövedelemtermelő tevékenységre fordíthatsz. Egyszerűen tegye az edényeket a mosogatógépbe, és az elvégzi a munkát Ön helyett.

Minden szempontból jobb

Azt is figyelembe kell vennie, hogy valójában milyen jól mosogatja el az edényeket a mosogatóban. Ha megpróbál spórolni akár a víz mennyiségén, akár a hőmérsékletén, akkor rossz edényeket mos el. A mosogatógépben minden lényegesen higiénikusabbra számíthat. Mindenféle baktériumot és kórokozót is hatékonyabban távolít el.

Mindezekből az a következtetés vonható le, hogy a mosogatógépben történő mosogatás olcsóbb és kevésbé időigényes. Ökológiai szempontból még lényegesen jobb, annak ellenére, hogy egyesek azzal érvelnek, hogy mosogatógépet kell gyártani, ami nem túl ökológiai. A készülék azonban élettartama során tökéletesen megtérül.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche