Egyre többen mondunk le a kémiai tisztítószerekről, és helyettesítjük őket házi szerekkel. A konyhaszekrényünkben fellelhető olcsó alapanyagok nagyon hatékonyak, és nincsenek negatív hatással az egészségünkre. Mi a legjobb a mosáshoz? Gondoskodj a ruháidról és a mosógépedről ezzel a konyhából származó összetevővel.

Rengeteg mosószert használunk a ruhák felfrissítésére és a foltok eltávolítására. Emellett a mosógép élettartamának meghosszabbítása érdekében vízkőoldókat és egyéb védőszereket használunk. Ha összeadjuk a mosógép havi karbantartási költségeit, akkor igazán magas összeghez jutunk. Kiderült, hogy egyetlen összetevő kiválthatja az összes boltban vásárolt terméket, és a saját konyhájában is megtalálható.

Mi a legjobb a mosáshoz? Használj házi készítésű terméket, és az ingek fehérsége az egekbe szökik majd

Sütéshez vagy főzéshez általában citromsavat használunk. Kevesen tudják, hogy tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek tisztán tartani háztartásunkat. Savasságának köszönhetően a ruhák mosásakor is remek eredményeket érhetünk el. Segítségével nem csak a makacs foltokat távolíthatod el a szövetekről, de magára a mosógépre is vigyázol.

Hogyan használod a citromsavat ehhez a tevékenységhez?

  1. Világos ruhák mosása – A citromsavnak olyan tulajdonságai vannak, amelyek lágyítják és frissé teszik a szöveteket, ezért mosópor helyett használd. Tegyen 1 teáskanálnyit a mosószerrekeszbe, és 1 teáskanálnyit a vízlágyító helyett. Állítsa be a programot 30-40 fokos hőmérsékletre.
  2. Folteltávolítás – A citromsav nagyszerűen működik folteltávolítóként a fehér ruhákon. Egyszerűen keverjen össze 3 evőkanál citromsavat egy kevés vízzel, hogy sűrű pasztát kapjon. Vigyen fel egy vastag réteget a foltra, és hagyja rajta fél órán át. Ez idő elteltével tegye a ruhát a mosógépbe, és kapcsolja be a normál programot.
  3. A mosógép vízkőmentesítése – a citromsavnak köszönhetően gondoskodik a mosógép tisztaságáról, eltávolítja a vízkő és a dobban képződő lerakódásokat. Öntsön 150 g savat a dobba, és futtassa a programot a legmagasabb hőmérsékleten. A ciklus végeztével nyissa ki az ajtót, és hagyja száradni a mosógépet.
    .

TIPP: Mielőtt először használná a savat, végezzen próbát egy kis szövetdarabon, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem károsítja azt.

Mire használható a citromsav? Készíts belőle tusfürdőt.

Ha problémád van a zuhanyzó üvegén lévő lerakódásokkal, készíts citromsav alapú spray-t. Ez megszabadítja a bosszantó problémától, és csillogóan tiszta megjelenést kölcsönöz a zuhanyzójának. Egyszerűen öntsön másfél csésze meleg vizet egy szórófejes flakonba, adjon hozzá 4 evőkanál citromsavat, és alaposan keverje össze. Alaposan permetezze be a zuhanyzót, a zuhanytálcát, a csempét és a csaptelepet, majd hagyja hatni 10 percig. Ez idő elteltével törölje le a felületeket puha ruhával, és öblítse le vízzel.

Kapcsolódó cikkek:

Figyelj oda, ha te is elköveted ezt a hibát. Ezért durvák a törölközők

Elfelejtetted kiteregetni a szennyest, és a ruháid bűzlenek? Önts egy fél pohárral a vízbe és a probléma megoldódik