A levéltetvek az egyik legkívánatosabb rovarok kertjeinkben és gyümölcsöseinkben. Növényi levekkel táplálkoznak, és károsítják azt, amit oly sokat műveltünk. Ha gyorsan és természetesen szeretnénk megszabadulni ettől a problémától, akkor akár három módszert is kipróbálhatunk.

Ha gyorsan és természetesen szeretnénk megszabadulni ettől a problémától, akkor akár három módszert is kipróbálhatunk.
Fotó: pexels.com/Philipp Fahlbusch

A levéltetvek kis rovarok, amelyeket karcsú, hosszú test és két pár vékony, átlátszó szárny jellemez. Ezek a kártevők főként a növényi levelek alsó oldalán maradnak, ahol a növényi nedvekkel táplálkoznak, amelyet csípők segítségével nyernek ki. Jelenlétük a növények deformálódásához vezethet, gyengítheti növekedésüket és hozzájárulhat betegségek kialakulásához. Ha meg akarsz szabadulni tőlük, használj intelligens otthoni módszereket néhány fillérért. Íme néhány közülük.

A levéltetvek elleni chilispray végleg elriasztja őket! Építsd meg ezt a házi készítésű kártevőirtási módszert

A chili spray a levéltetvek elriasztásának természetes módja. Ön is elkészítheti otthon, ha csípős chilit vízzel és kis mennyiségű (lehetőleg természetes) folyékony szappannal összekever. Ez a fűszer kapszaicint tartalmaz, ami kellemetlen ezeknek a rovaroknak. Ne feledje azonban, hogy a chilispray irritálhatja a bőrt és a szemet, ezért óvatosan használja, és kerülje az arccal és a kezével való érintkezést.

Szóda levéltetvekre: az oldat két komponensből áll. Ön is elkészítheti otthon

A szódabikarbóna oldata az egyik otthoni gyógymód a levéltetvek leküzdésére. Elkészítéséhez csak oldjunk fel 1-2 evőkanál szódabikarbónát egy liter meleg vízben. Ezután áthelyezheti egy spray-palackba, és közvetlenül a levéltetvekre vagy a növényekre permetezheti. A szódabikarbóna úgy hat ezekre a rovarokra hogy megváltoztatja a pH-t és leállítja a légzését, ami a halálához vezet.

Ecet levéltetvekre. Hogyan készítsünk házi rovarriasztót? Ez egyszerű

A levéltetvek ellen mi magunk is készíthetünk hatékony házi szert ecetből. Csak keverje össze az almát vagy a fehér ecetet egyenlő arányban vízzel. Ezután, mint más esetekben, öntse a keveréket egy spray-palackba, és permetezze közvetlenül a nem kívánt kártevőkre.

Az ecet savassága ezekre a rovarokra hat, taszítja és megöli őket. Ügyelni kell azonban arra, hogy ne vigyük túlzásba az ecet mennyiségét, mert a túlzott koncentráció károsíthatja a növényeket. A készítmény nagyobb léptékű felhasználása előtt javasolt a növény kis felületén is tesztelni.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Öntsön vizet és permetezze be a növényeket. Az otthoni előkészítés egyenként elpusztítja a levéltetveket

Forraljuk fel és szórjuk rá a paradicsomra. A levéltetvek nagy ívekben elkerülik őket