Valószínűleg mindannyiunk ruhatárában van fehér ruha, és az ok triviális: elegáns, időtálló és más stílusokkal is kombinálható. Sajnos idővel megőszülnek vagy foltosak lesznek. Kiderült, hogy a problémát a csapvizünk minősége okozza. Szerencsére csak a bevált szabadalmakhoz kell nyúlnunk.

Miért szürkülnek meg a fehér ruhák?

A fehér ruhák idővel megőszülnek: ez éppúgy igaz, mint maga a világ. Köztudott, hogy a ruhákat mosás előtt szét kell válogatni, és a fehér ruhákat külön kell mosni. De még ha igyekszünk is vigyázni a ruháinkra, idővel a megjelenésük sok kárt hagy maga után. Mik az okai annak, hogy a fehér ruhák megőszülnek? Két oka van:

  • túl magas hőmérsékletet használnak a mosógépben, ami károsítja a szövet szálait.
  • kemény víz folyik a csapjainkban

A ruhák mosása a helyes módon

Meg akarjuk akadályozni a fehér ruhák fokozatos elszürkülését? Itt az ideje cselekedni! Először is fontos a mosási hőmérsékletre figyelni: a mosógépet érdemes 40 fokra állítani, ami bőven elég ahhoz, hogy megszabaduljunk a foltoktól. Másrészt érdemes megszabadulni a sárga víz problémájától. Igaz, beszerelhetsz egy szűrőt, hogy normalizáld a minőségét, de olcsóbb megoldás, ha citromlevet vagy egyszerűen citromsavat adsz a mosáshoz. Ugyanakkor ne felejtsd el, hogy ne használj túl sok mosószert: mosóport és lágyítót.

Fedezze fel a szövetek fehérítésének módjait

Ha ruháink siralmas állapotban vannak, és eleinte leírjuk őket, vissza lehet hozni eredeti állapotukba, vagy legalábbis megpróbálhatjuk. Bár a boltokban vásárolhatunk speciális fehérítőszereket, az olcsó, házi módszerekhez is nyúlhatunk.. A szürke ruhákat természetes fehérítőszereket tartalmazó meleg vízben áztathatja. Általában három ajánlott:

  • konyhasó
  • szeszes ecet
  • citromsav

Miután egy éjszakán át áztatta a szövetet, egyszerűen mossa ki a szokásos módon.. A jobb eredmény érdekében azonban jobb, ha kétszer öblíti ki a ruhákat, hogy puhábbak legyenek.

Kapcsolódó cikkek:

Ágyneműt 90 fokon mosni, hogy megszabaduljunk a baktériumoktól? Ez a legrosszabb dolog, amit tehetsz

Használsz kapszulát a mosáshoz? Győződjön meg róla, hogy a megfelelő helyre teszi őket