Nagyanyáink legszebb évelő növényei: Ezek most virágoznak. Vannak a kertedben?

A téli napok borongós hangulata már eltűnőben van. Bár még mindig hideg van, a nap egyre gyakrabban adja ránk meleg karjait. Életre kelnek a kedves virágok, amelyek nem csak a friss tavaszi levegőt illatozzák, hanem elménket is megörvendeztetik. Mely évelők virágoznak most áprilisban? Ne hagyd ki őket a kertedből. Gyere és nézd meg őket.

Kert színekben

Forrás: Youtube

Emlékezni fog sok gyönyörű évelőre fiatalkorából. Mindig ők voltak a tavasz és a jó hangulat első hírnökei. Színválasztékuk lélegzetelállító. És melyik az ismeretlenebb?

Rendkívül jóképű nyúl

Erre az időszakra jellemző zsenge és szokatlan évelő a zsurló (Pulsatila alba). Annak ellenére, hogy túlnyomórészt sziklakerteken termesztik, nem feltétele a növekedésének, és a kert más részein is jól érzi magát. Első pillantásra gyönyörű lila, rózsaszín vagy fehér virágai vonzzák a tekintetet, amelyek éles ellentétben állnak az ezüstösen selymes szőrszálakkal borított sötétzöld levelekkel.

A virágok ura

Valószínűleg a leghíresebb és legszebb a tulipán (Tulipa). A hagymák között királynak tartják őket. Annyi színválasztékot kínálnak, hogy eláll a lélegzete. Tudtad, hogy a tulipán nem csak gyönyörű, de nagyon gyógyhatású és mindenekelőtt ehető is? Az ehető tulipán gyönyörű, törékeny virágai fogyaszthatók. Megtöltheti őket egy finom gyógynövénykrémmel, és elkészítheti a nem mindennapi finomságot. Más szép virágok, amelyek örömet okoznak áprilisban, a krókuszok vagy a sáfrányok. Ha a gyepbe ültetik, soha nem fog megunni nézegetni őket. A szép színes virágok a mélyzölddel ellentétben mesebeli szőnyeg benyomását keltik.

Sárga árvíz

Nincs más virág közelebb a nagymama kertjéhez, mint az illatos kankalin (Primula veris). Most ébred fel a hibernációból. Bár viszonylag kicsi gyógynövényről van szó, az egész rétet képes megillatozni. A nárcisz (Narcissus) valamivel robusztusabb, mint a kankalin, és a tavasz egyik kiemelkedő szimbóluma. Nem csak a cseh kertekben nagyon népszerű. A húsvét kapcsán a nárcisz a halál és a feltámadás szimbóluma.

kapcsolódó cikkek

Források: , , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche