Nagyanyáink tudták, hogyan lehet megakadályozni a sütés szagát. Ezért volt jó illatuk nekik

Annak ellenére, hogy tudjuk, hogy a sütés egészségtelen, mindenki szereti egyszer-egyszer megkényeztetni vele, legyen szó pirítósról, krumpliról vagy krokettről. Ha nem riaszt el attól, hogy az olajban sütés egészségtelen, akkor egy másik tényező lehet a keletkező szag. De nagyanyáinknak voltak bizonyos trükkjeik, amelyekkel csillapították a szagot. Egyszerű és tényleg működik!

Petrezselyem

Nagyanyáink sütéskor néhány szál petrezselymet tettek az olajba. Elnyeli az olaj szagát, és megakadályozza, hogy szétfröccsenjen. Viszont oda kell figyelni, hogy ne barnuljon meg. Ekkor azonnal ki kell venni, nehogy a megégett gyógynövény keserű ízt adjon az ételnek. Érdemes friss darabra cserélni.

Alma és citrom

A petrezselyem mellett almát vagy citromot is adhatunk az olajhoz. Ha almát választasz, először mosd meg, és távolítsd el a magházat. Vágjuk szeletekre, amelyeket egy idő után az olajban cseréljünk ki frissre. Ilyenkor is, ha barnulni kezd, az jelzés a cserére. A vegyszeresen kezeletlen citrom különösen jól használható hal sütéséhez, amikor is kellemes friss ízt ad. Az almához hasonlóan a citromot is megmossuk és szeletekre vágjuk. Ellenőrizze még egyszer, hogy megbarnult-e.

Öblítő nem csak a mosógéphez

Az öblítő egy másik hatékony tipp a sült ételek, füst, káposzta vagy halászlé szagainak leküzdésére. Öntsön egy kupak öblítőt egy fazék vízbe, és forralja fel. Addig főzzük, amíg a keverék el nem párolog. Az edényt azonban ne hagyja felügyelet nélkül! Hozzáadhat néhány csepp kedvenc illóolaját is.

A fűszerek nagyszerű segítők

Az öblítőkön kívül egy marék szegfűszeget, babérlevelet, friss rozmaringot, fahéjat, kakukkfüvet vagy citromot is tehetünk a forró fürdőbe. Mindezek az összetevők képesek elnyelni a kellemetlen szagokat, és egyben illatossá varázsolják otthonát. Ha erősen el akarja fojtani a sütés szagát, tegyünk egy kis narancshéjat az edénybe.

Nyissa ki szélesre az ablakokat

Az egyszerű trükkök mellett az ablakokat is nyitva lehet tartani olajos főzéskor. A szobája gyönyörűen szellőzik, és mindenféle szag eltűnik. Ha van motorháztetője, akkor ne féljen használni is. A főzés megkezdése előtt nyissa ki az ablakokat, és csukja be, ha végzett.

Források: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche