Nagyapa mutatott nekem egy trükköt, és 10 perc alatt két vödörnyi hámozott dió volt a kezemben. Nem bírta nézni, ahogy küszködöm a hámozással.

A dióhéjhántolás időigényes és frusztráló feladat. Szerencsére vannak trükkök, amelyekkel sok időt spórolhatunk meg, és megkönnyíthetjük a folyamatot. Nagyapám megmutatta az egyik legjobb trükköt, ami hihetetlenül hatékony. Percek alatt két vödörnyi finom diót kapunk.

Melegítsd meg a diót.

Jó ötlet, ha hagyjuk a diót egy kicsit melegedni, mielőtt meghámozzuk. Tegyük őket körülbelül 180 °C-ra előmelegített sütőbe 5-10 percre. A felmelegítés hatására a dió héja megpuhul, és könnyebb lesz a hámozás.

Készítsen elő egy konyharuhát.

Ezután készítse elő a felületet, amelyen a diót hámozni fogja. Helyezze az előkészített diót egy sima felületre a törülközőre. Ez biztosítja, hogy a dió nem mozdul el a héjhúzás során.

Egy kalapáccsal enyhén kopogtassa meg a dióhéjat.

Ne próbálja meg egyszerre kinyitni a héjat. Haladjon fokozatosan. Üssük a kagyló közepére, és az kettétörik. Ha a héjakat feltörtük, ujjainkkal vagy egy kis ollóval távolítsuk el a dióhúst a héj belsejéből. Ha a gyümölcshús egy része még megrekedt, óvatosan távolítsa el. Ezt óvatosan tegye, nehogy megsérüljön a dió.

Ezzel a módszerrel gyorsan és könnyen meghámozhatja a diót. Legyen türelmes és óvatos a hámozás során, hogy elkerülje a dió sérülését.

Megfelelő tárolás

Az ősszel betakarított diófélék frissességének és ízének megőrzéséhez elengedhetetlen a megfelelő tárolás. A diófélék tárolásához megfelelő dobozt vagy tárolóedényt kell választani. A tárolóhelynek száraznak, jól szellőzőnek és szagmentesnek kell lennie. Bélelje ki papírral vagy szalvétával, hogy a dió ne érintkezzen közvetlenül a fával.

A diófélék megfelelő elhelyezése szintén döntő fontosságú. Válasszon egy sötét, a közvetlen napfénytől védett helyet. A fény tönkreteheti a dió ízét és minőségét. Ha van olyan tárolóhelye, amely természeténél fogva sötét (például egy pince), akkor ez a legjobb hely a diófélék tárolására. A megfelelő tárolás ellenére időben – ideális esetben a betakarítástól számított néhány hónapon belül – használja fel a diót.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche