Natalie világa összeomlott a fogorvosi vizsgálat után: Döbbenetes diagnózis!

Natalie Ross (33) néhány hónappal a szülés után időpontot kért a fogorvoshoz, hogy kihasználhassa az ingyenes kivizsgálást. A napló szerint úgy gondolta, hogy az ellenőrzés rutinszerű lesz. Nagyon össze volt zavarodva, amikor a fogorvos fehér foltokat talált a nyelve alsó részén, és kórházba küldte.

„Azt mondta, hogy ez valószínűleg semmi. Fiatal voltam, nem dohányzom, és az életem más területein is viszonylag egészséges voltam, de ki kellett vizsgálnom, hogy biztos legyek benne” – kezdte Natalie.

Megdöbbent, amikor később közölték vele, hogy súlyos nyelvfertőzése van diszplázia. Natalie még soha nem hallott a nyelvrákról. Szerencsére a rákmegelőző sejteket eltávolították, de 18 hónappal később észrevette fekély a nyelv ugyanazon a helyén. Az orvosok vizsgálatra küldték az anyát, beleértve a CT-vizsgálatot, a biopsziát és a mágneses rezonancia képalkotást. Az eredményekre várni kellett abszolút szenvedés.

Az életem teljesen kicsúszott az irányítás alól. Érzelmi roncs voltam. Csak a kisfiamra tudtam gondolni, aki még csak három éves, és a férjemre, és arra, hogy bármi is legyen, ez óriási hatással lesz az életükre” – mondta Natalie, aki Bristol közelében él.

Két hét várakozás után, ez év áprilisában Natalie-nál daganatot diagnosztizáltak a nyelve bal oldalán. Két nyirokcsomója is megnagyobbodott, ami arra utalt, hogy elterjedt. „Miután megkaptam az eredményeket, és biztosan tudtam, hogy rákról van szó, jobban éreztem magam. Megvoltak a tények, a kezelési tervem és az idővonalam. Tervező vagyok, szeretem a szervezettséget, így megtehettem, amit akartam. csináld a legjobbat” elárulta az érzéseit.

„Annyi mindent be kellett vennem, egyik sem volt igazi, zsibbadtnak és sokkosnak éreztem magam” – tette hozzá a fiatal anya. Orvosok Natalie eltávolították a nyelv körülbelül egyharmadát és helyreállították egy bőr- és artéria graft segítségével az alkarjából. Elővigyázatosságból mindegyiket eltávolították nyirokcsomók a nyak bal oldaláról.

„Nem tudom másképp leírni a műtétet és a felépülést teljesen brutális. A műtétem körülbelül nyolc órát vett igénybe. A következő két napot az intenzív osztályon töltöttem. Nem sok mindenre emlékszem azokból a korai időkből, mert sok fájdalomcsillapítót kaptam” – vallotta be Natalie.

„Bár ez volt életem eddigi legnehezebb hete, mégis sok szempontból nagyon boldognak és hálásnak éreztem magam. Kórházi tartózkodásom alatt a fiunknak volt a 3. születésnapja, és kialakították a saját szobámat a kórházban, hogy a fiam meglátogathatna” – tette hozzá.

Az orvosok sikeresen eltávolították az egész daganatot, és a rák eltűnt nem bővült a nyirokcsomókhoz, ami azt jelenti, hogy csak szüksége volt rá rendszeres ellenőrzések, és nem kemoterápia vagy sugárterápia. „Még mindig fizikoterápiára járok, mert jártam sérült idegek és izmok a bal vállon a nyaki disszekció miatt. Még mindig duzzadt a nyakam, és a hegeim még mindig gyógyulnak. A beszédem néha még mindig elmosódott érthetetlen. Azt hiszem, jobban tudatában vagyok ennek, mint mások” – árulta el Natalie.

Natalie-nak újra kellett tanulnia enni és beszélni. „Nagyon furcsa volt újra megtanulni enni. A nyelvem nem azt csinálta, amit szerettem volna. Körülbelül négy hétig burgonyapürén és puha ételen kellett maradnom, és lassan haladtam felfelé. Ahogy anyám mondta: evés és beszélgetés mindig is a két kedvenc dolgod volt, így tudtam, hogy újra megtanulod őket!” megemlítette a felépülését. Natalie most arra használja fel tapasztalatait, hogy felhívja a figyelmet a szájüregi rák jeleire és tüneteire, amely általában 60 év feletti férfiakat érint.

„A nyelvrákra gyakran úgy gondolnak, mint a dohányosok betegségére, amely az időseket érinti, de mostanra egyre nő a nem dohányzó fiatalok körében. Még senki sem tudja, miért. Rendkívül fontos, hogy rendszeresen látogassa meg fogorvosát, és rendszeresen járjon rá. a száját is ellenőrizte. Ha két hétnél tovább tartó dudorokat, dudorokat, fehér vagy vörös foltokat vagy sebeket észlel, először forduljon fogorvosához. A szájüregi rák gyorsan és agresszíven terjedhet, így minél hamarabb ellenőriznek valami szokatlant, annál jobb” – magyarázta Natalie.

Natalie most már alig várja élete következő fejezetét. „Alig várom, hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásba. Most már sokkal jobban fogom értékelni az egyszerű dolgokat: a fiam gondozását, családi napokat, és már nagyon várom, hogy jövőre megtervezzük az első családi nyaralásunkat külföldön. Remélem, a rák évfordulóm alkalmával mehetünk” – tette hozzá a végén.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche