Ne árts: indukciós tűzhely mosására használható termékek

A tervezők már régóta használnak indukciós főzőlapot a konyhák díszítésekor. Modernnek, stílusosnak tűnik, kényelmes és gyors a főzés rajta. Ez a tűzhely indukciós áramot használ az ételek melegítésére és főzésére, nem pedig gázt vagy elektromos fűtőelemet.

Az ilyen lemezek felülete általában hőálló edzett kerámiaüvegből készül. Érdemes különös figyelemmel vigyázni rá. Ebben az anyagban elmondjuk, hogyan kell mosni egy indukciós tűzhelyet, és milyen termékeket kell használni.

Hogyan töröljük le az elektromos főzőlapot: népi jogorvoslat

Hogyan kell megfelelően tisztítani az indukciós főzőlapot
  • Bármi segít a koromban növényi olaj. Vigye fel a foltra, és várjon 5-10 percet. Ezután meg kell nedvesítenie egy szivacsot meleg vízben, és el kell távolítania a meglágyult szénlerakódásokat az olajjal együtt.
  • Szódabikarbóna. A legnépszerűbb termék, amelyet a mindennapi életben különféle felületek szennyeződésektől való tisztítására használnak. Csak a szódabikarbóna nem használható tiszta formájában. Vízzel sűrű pasztává kell hígítani, fel kell kenni a szennyezett területre, és várni kell 10-15 percet. Most egy nedves szivaccsal távolítsa el a szódabikarbónát a szennyeződésekkel együtt.
  • Ecet segít megszabadulni a kellemetlen szagoktól és eltávolítani a fehér foltokat. Az ecetet és a vizet egyenlő arányban kell összekeverni, és spray-palackkal kell felvinni a felületre. 5-10 perc múlva törölje le száraz törülközővel.
Mit tehet az indukciós tűzhely füstjének eltávolítása érdekében?

Professzionális termékek indukciós főzőlapok tisztításához

A népi gyógymódok népi gyógymódok, de még mindig jobb a professzionális kémia használata. Az ipari termékeket úgy tervezték, hogy a lehető leghatékonyabban tisztítsák meg a felületet, de ne károsítsák azt.

Az akciós termékek szinte teljes egészében természetes összetevőkből állnak, és nem tartalmaznak agresszív mosószereket.

Vannak olyan termékek, amelyek kiválóan eltávolítják a zsírt anélkül, hogy karcolást hagynának. Vannak vízkőoldók. Mindegyik nem haladja meg a 200-250 UAH-t, és egy üveg hosszú ideig tart.

Ezenkívül vegye figyelembe, hogy az ilyen födémekhez speciális kaparók is kaphatók. Kérdezze meg tanácsadóját, hogy milyen típusú lemezkaparóra van szüksége.

Mit ne tegyünk indukciós tűzhely tisztításakor

Hogyan kell gondoskodni az indukciós tűzhelyről
  • Kezdje el a felület tisztítását, mielőtt az kihűl. Várja meg, amíg teljesen kihűl, és csak ezután törölje le. Ez az egyszerű szabály segít elkerülni a repedések megjelenését a felületen.
  • Karcolja meg drótkefével vagy késsel annak reményében, hogy eltávolítja a megszáradt szennyeződést. Ez csak a felületet károsítja, és karcolásokat hagy maga után.
  • Használjon koptató hatású termékeket, amelyek karcolásokat is hagynak.
  • Mosogatószert jobb, ha nem használunk, mert az üvegkerámia felületen fehér foltokat hagy maga után, amiket aztán nehéz lesz tisztítani.
  • Ne öntse el vízzel az indukciós főzőlap felületét. Nedves ruhával vagy száraz szivaccsal törölje le, ha folyadék ömlött a tűzhelyre.

Ezek az egyszerű szabályok segítenek tisztán tartani a tűzhelyet, és hosszú ideig fog működni.

Nemrég beszéltünk arról, hogy…

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche