Ne dobd ki a keserű uborkát: Nagymamámnak volt egy nagyon egyszerű trükkje

Vacsorára uborkasalátát terveznek, de keserű az uborka? Ne essen kétségbe, és főleg ne dobja ki az uborkát. még megmenthetők, és csak egy kis trükk kell. A nagymamák nagyon jól tudták, hogyan kell eltávolítani a keserűséget az uborkából, tanulják meg te is.

Egy keserű uborka elég, és az étel nem fogyasztható. Hogyan kerüljük el a keserű uborkát? Nagyanyáink már ismerték a megbízható módszert. Engedd, hogy inspiráljanak! Két zseniális módszerünk van arra, hogy kedvedre élvezd az uborkát.

Egészséges zöldségek

Az uborka hihetetlenül egészséges és gyönyörűen frissítő zöldség a nyári hónapokban. Az uborkasaláták közvetlenül késztetésre ösztönöznek, és nem csak grillhús köretének, hanem könnyű vacsorának is alkalmasak. Próbáljon ki egy ilyen salátát. Csodálatosan krémes és az uborkának köszönhetően isteni frissítő.

Forrás: Youtube

A lényeg az, hogy egyszerűen megkóstoljuk az uborkát, mielőtt a salátába vágnánk. Ez egyértelműen megmondja, hogy keserű-e vagy sem. Először is a kóstolásnak köszönhetően nem romlik meg az egész étel, másodszor pedig egy keserű uborkával elegánsan megszabadulhatsz a keserűségtől. Hogyan kell csinálni?

Fürdősd meg a savanyúságot

Ha keserű uborka kerül a kezedbe, ne dobd ki. Elmentheti és élvezheti. Az uborkát alaposan megmossuk és hideg vízbe áztatjuk. Bár ez az eljárás hosszadalmas, megbízhatóan eltávolítja a zöldségek keserűségét. Az uborkát legfeljebb hét óráig kell áztatni, és ezalatt ne felejtse el többször is tiszta vízre cserélni.

Hozzon létre egy habot

A második mód egy kicsit gyorsabb. Vágja le az uborka mindkét oldalán a végét. Vegyen egyet a kezébe, és helyezze oda, ahol a vágást készítette. Most körkörös mozdulatokkal dörzsölje a levágott végét az uborka többi részéhez, mintha meg akarná mosni. Hamarosan fehér habnak kell képződnie. Ha már nem formálódik, ismételje meg a folyamatot az uborka másik végén. Öblítse le a zöldségeket, és a keserűségnek el kell tűnnie.

Miért keserű az uborka?

Akár a boltból szerezte be a zöldségeket, akár maga termesztette, biztosan elgondolkodik azon, miért keserű az uborka. A frissítő zöldségek ízét számos tényező befolyásolja. Ezek közé tartozik a túlzott hőmérséklet-ingadozás, vagyis amikor nappal nagyon meleg van, de éjszaka jelentősen csökken a hőmérséklet. Az uborka keserűségét okozhatja a túl sűrű uborkaültetés, a rossz vagy inkább elégtelen trágyázás, vagy akár a túl gyakori öntözés és a túl hideg vízzel való öntözés is. Végül, de nem utolsósorban a kártevők vagy a különféle növényi betegségek is okolhatók.

kapcsolódó cikkek

Források: , ,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche