Ne dobd ki a szappanmaradékot: ügyes háziasszonyok találtak 9 felhasználási módot otthon és a konyhában

Mi a helyzet a maradék szappannal, ami a fürdőszobában hever különböző dobozokban vagy zacskókban, és nem akarod vagy tudod kidobni veleszületett takarékosságból? Így van, persze, hiszen azzal, hogy kidobunk egy darab szappant, a nehezen megkeresett pénzünket is kidobjuk. Tanuljuk meg tehát, hogy minden egyes millimétert felhasználjunk belőle.

A harisnyában és a kertben

Talán a legegyszerűbb megoldás egy régi, esetleg kicsit szakadt harisnya vagy selyem női zokni használata. Vágjunk le egy megfelelő anyagdarabot, tegyük bele a szappanmaradékot, és alaposan kössük össze.

Egy ilyen sling aztán könnyen és hasznosan szolgálhat például a kerti mosdónál, ahol a legtöbb szennyeződést kell lemosnunk a kezünkről a földdel való munka után. Meglátjuk, hogy egy szemernyi szappan sem marad, és a lelkiismeretünk éppoly tiszta lesz, mint a kezünk.

Új szappan készítése

Egy másik lehetőség, hogy több törmeléket kombinálunk, hogy egy másik, kényelmesen használható méretű szappant hozzunk létre. Ha ezt választja, egyszerűen reszelje le a maradékokat egy finom reszelőn, majd tegye őket egy kisebb edénybe, amelyet egy időre forró vízfürdőbe tesz.

Az apró szappandarabkák megpuhulnak, és utána már semmi akadálya, hogy megformázd őket. Egyszerű golyót formázhatunk belőlük, de például salátásdobozokba is belenyomkodhatjuk őket, amit mi elraktároztunk arra az időre, amikor még jól jöhet.

Meglepetés gyerekeknek

A fentiekkel megegyező eljárással illatos meglepetést is készíthetünk a gyerekeknek. Csak használj mindenféle szilikonformát, amit néha édességek és hasonlók készítéséhez használsz. A szappannak megvan az a kiváló előnye, hogy nem teszi tönkre az ilyen edényeket, és általában mosás után is használhatóak. A gyerekek örülni fognak az új és érdekes szappannak, amely élvezetesebbé teszi a fürdést.

Jobb, mint a kréta

A szappanmaradványok a lakásfelújításhoz is nagyszerűek. Nem hiszed el? Ez az igazság. Ha például olyan ablakokat kell leírnod, amelyeket valamilyen okból kiszedsz a zsanérjukból, de vissza kell raknod őket a pontos helyükre, akkor szappannal írhatod le az üvegeket, ami jól megtapad rajtuk, de végül ugyanolyan jól és könnyen lemosható lesz vízzel, maradványok nélkül.

Illatok a mosáshoz és az otthonhoz

A szappanmaradékokon kívül valószínűleg van otthon egy kis textilzsákunk is, vagy könnyen készíthetünk egyet szövetmaradékokból vagy egy régi szakadt ruhából. Otthon tényleg semminek sem kell kárba vesznie…

Egy ilyen kis zacskót egyszerűen megtöltünk reszelt szappannal, majd a kevésbé esztétikusakat a ruhák közé a komódba tesszük, amelyek így illatosak maradnak. A megmaradt új anyagból készített zacskókat aztán díszíthetjük szalaggal vagy más dekorációval, és jól látható helyekre helyezhetjük. Jól mutatnak majd az előszobában, a fürdőszobában és a hálószobában – bárhol, ahol azt szeretnénk, hogy úgy érezzük magunkat, mintha egy virágos réten lennénk.

Maradékok folyékony formában

Ha nem vagy a folyékony szappan esküdt ellenfele, akkor persze nem lehetetlen otthon is elkészíteni, csak az anyagból, ami egyébként csak útban lenne.

Egyszerűen tedd a maradék szappant egy turmixgépbe, adj hozzá néhány evőkanál vizet, és addig turmixold, amíg homogén keverék nem lesz belőle. Ha még mindig túl sűrű, csak adj hozzá még néhány csepp vizet, és máris kész.

A férfiak értékelni fogják, amikor a ház körüli teendőkről gondoskodnak

A háztartásban is tartsunk magunknál egy darab szappant, mert a segítségével például ki tudjuk oldani az elakadt zárat. Ha egyszerűen csak alaposan átdörzsöljük a kulcsot szilárd szappannal, nagyban megnöveljük annak a valószínűségét, hogy a zár végre megmozdul. A nyikorgó zsanérok vagy nehezen nyíló fiókmechanizmusok kenésére is használhatjuk. A férfiak biztosan rengeteg más érdekes ötlettel is előállnak.

Hogy a cipőnek is jó illata legyen

Ha a reszelt szappan hetekig képes illatosítani a szennyest, akkor a gyakran viselt cipők szagával is elbánik. Tanuljuk meg, hogy a maradék szappandarabokat tegyük a cipősdobozba, vagy még jobb, ha egyenesen a cipőbe. A cipő nem fog szenvedni, de a szag csodával határos módon eltűnik, ami szó szerint zseniális trükk.

Szabad kikapcsolódás

Ha nincs kedved az előző ötletek egyikéhez sem, akkor egyszerűen őröld meg a szappant, ahogyan csak akarod, és dobd a vízbe. Csodálatos illatú, relaxáló fürdőt kapsz, ami nem kerül plusz pénzedbe, hogy speciális habot vegyél. Pénzt megtakarítani könnyű, csak kreativitásra és jó tanácsokra van szükség.

Kapcsolódó cikkek

Források: www.goodhousekeeping.com, lifehacker.com, lemonmyrtlefragrances.com.au

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche