Ne dobja ki a cseresznye magját. Olyan dolgokhoz is felhasználható, amelyek egyébként nagyon drágák.

A cseresznyemagok általában a biohulladékgyűjtőben végzik. Persze, oda kellene dobni őket, de jobb ötlet, ha megtartjuk őket. Télen nagyon hasznosak lehetnek. És most nem is beszélünk arról az ötletről, hogy saját gyümölcsfát ültessünk. Ez valami sokkal egyszerűbb és rendkívül praktikus.

Használj cseresznyemagot. Ne dobd ki őket, kezdd el gyűjteni őket!

A cseresznye nagyon egészséges. Remek antioxidáns-, C- és A-vitamin- és káliumforrás. Érdemes kihasználni, hogy éppen szezonja van, és akár minden nap fogyasztani belőle. A szervezetünk meg fogja hálálni. Ahelyett pedig, hogy kidobnánk őket, érdemes megtisztítani és leszedni a meggymagokat. Néhány hónap múlva jól fognak jönni.

A legtöbb ember ösztönösen kidobja a meggymagot anélkül, hogy elgondolkodna azon, hogy hasznosítható-e valamire. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy remekül lehet velük házi készítésű melegítőpárnát tölteni. Mindez a hőtároló képességüknek köszönhető. A boltokban könnyedén vásárolhatsz cseresznyemagokból készült organikus termoforokat. A választék nagyon nagy, az árak pedig eltérőek.

Ha azonban szereted a cseresznyét és sokat eszel belőle, érdemes megtartani a magokat és termofort készíteni. Nagyon egyszerű elkészíteni. Mindössze pamutszövetre van szükséged. Használhatsz hozzá régi pólókat vagy lepedőket, de a párnahuzatok lesznek a legkényelmesebbek.

Tisztítsd meg és szárítsd meg alaposan a meggymagokat. Nyáron egyszerűen az ablakpárkányra fektetheted őket, és megvárhatod, amíg a nap megteszi a hatását. A következő lépés az, hogy párnahuzatba töltjük őket, és összevarrjuk. És máris kész a környezetbarát termofór. Ha úgy döntesz, hogy párnahuzat helyett más anyagot használsz, akkor az egészet meg kell varrnod. Ez azonban nem túl nehéz feladat, és bárkinek el kell sajátítania.

A fagyott lábak felmelegítésére használhatsz egy cseresznyemaggal ellátott melegvizes palackot. Menstruációs fájdalmak esetén is hasznos. Csak tedd a mikrohullámú sütőbe vagy a radiátorra, és várd meg, amíg felmelegszik.

Nem mindenki tudja, hogy a hűtőből vagy fagyasztóból származó hideg változat is ugyanolyan jól működik. Akkor tökéletes lesz a zúzódásokra.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche