Ne dobja ki, készítse el saját műtrágyáját. A cserepes virágok a tél után életre kelnek

Száraz levegő, huzat, rövidebb, felhős napok. Mindezek a külső tényezők hozzájárulnak cserepes növényeink rossz állapotához. Ezért érdemes tél után etetni őket. Könnyedén készíthet házi műtrágyát a virágos növények számára az általában kidobott termékekből.

Legyen nulla hulladék, és erősítse meg növényeit egy szilárd adag fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Gyorsan észreveszi az első eredményeket. A műtrágya megerősíti azokat a virágokat is, amelyeket cserépbe ültet a teraszon vagy az erkélyen.

A cserépben lévő virágok rendszeres megtermékenyítést igényelnek

Az edényekben van egy bizonyos mennyiségű talaj, amely műtrágyázás nélkül gyorsan steril lesz. Egy bizonyos idő elteltével a növények már nem rendelkeznek a megfelelő növekedéshez és virágzáshoz szükséges tápanyagokkal. Télen tovább gyengíti őket a száraz levegő és a szellőztetés során bekövetkező gyors hőmérsékletváltozás.

Tél után ezért nitrogénben, káliumban, foszforban, magnéziumban és sok vitaminban gazdag műtrágya használata javasolt, különösen a B csoportból. Ezek a vegyületek befolyásolják cserepes növényeink állapotát, helyreállítják vitalitásukat. Az összes felsorolt ​​összetevő megtalálható ebben a tápanyagban.

Készítsen házi műtrágyát a virágzó növények számára a megmaradt gyümölcsökből és zöldségekből, amelyeket általában kidob. Ügyeljen azonban arra, hogy ezek a maradványok ne legyenek rothadva vagy penészesek. Használhatja ezt a műtrágyát az otthoni virágokhoz, valamint tavasszal és nyáron az erkélyen vagy a teraszon lévő virágokhoz.

A maradványokból műtrágyát készítsen. Tél után gyorsan regenerálódnak

A virágzó növények számára tápláló műtrágya elkészítéséhez apróra vágott zöldség- és gyümölcsdarabokra van szükség, amelyek általában a szemetesben végzik. Így semmi sem megy kárba a konyhában, és virágai a fűtési szezon után visszanyeri erejüket.

Ilyenek lehetnek például a paprika, a brokkoli, a paradicsom, a banán, a szőlő, az alma, a körte, az avokádó és a sárgarépa maradványai. A műtrágya erjedni fog, ezért cukorra vagy melaszra is szüksége lesz. Az arány a következő: minden 1 kg maradékra 1 kg cukor jut.

Hogyan készítsünk fermentációs műtrágyát virágos növények számára?

Tegye a gyümölcs- és zöldségmaradványokat egy literes edénybe. Megszórjuk megfelelő mennyiségű cukorral vagy melasszal, és felöntjük szobahőmérsékletű, forralt vízzel. Fedje le a tartályt ruhával vagy gézzel, hogy felgyorsítsa az erjedési folyamatot. Árnyékos, hűvös helyre tesszük és 2 hétig állni hagyjuk.

A műtrágya szaga miatt a legjobb, ha a tartályt a pincébe, a háztartási helyiségbe vagy a garázsba mozgatja. Két hét múlva szűrjük le a műtrágyát, öntsük kisebb palackokba a magasságának ¾-ig, és fedjük le. Ne csavarja le a kupakot, tegye félre további 2 hétre. Ezen idő után, amikor az erjedési folyamat véget ért, zárja le az üvegeket, és tegye be a hűtőszekrénybe.

A tápanyag egész évben friss marad. A virágos növényeknek szánt házi műtrágyát 1:10 arányban hígítsa fel vízzel, és szükség szerint öntözze meg a növényeket. Nagyon gyorsan észreveszi a hatásokat.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche