Ne feledkezzünk meg a ribizliről: adjuk most a bokornak, hogy jövőre őrült termésünk legyen

Ne feledkezzünk meg a ribizliről: adjuk most a bokornak, hogy jövőre őrült termésünk legyen

Meséltünk a málnabokrokról. A málna még mindig aktívan terem, a ribizli pedig befejezi a szezont. Bokrait augusztusban kell etetni, hogy jövőre bőséges termést hozhassanak.

A fekete ribizli gondozásának három alapvető szabálya van. Leírták a portálon

Úgy tartják, hogy a fekete ribizli a legigényesebb az ellátás minden fajtája közül. Számos szabály létezik, amelyeket betartva bőséges termést érhet el.

Bokormetszés

Megfelelő metszés nélkül nem is szabad a hozam növelésére gondolni. A metszés csökkenti a gombás betegségek megjelenésének valószínűségét is a bokrokon. Ráadásul ez az eljárás tovább javítja a termés minőségét.

Betegségmegelőzés

A megfelelő feldolgozás a siker kulcsa. A gombás és más betegségek megelőzése érdekében a feketeribizli bokrot Bordeaux keverékkel vagy réz-szulfáttal kezelik. Ez egy gombaölő szer, mert fontos, hogy szerves trágyázással egyidejűleg ne alkalmazzuk – ez elpusztítja a hasznos baktériumokat.

Az oldat elkészítéséhez 1 evőkanál. l. A port fel kell oldani 1 liter forró vízben. Kék oldatot kell kapnia kristályok és üledék nélkül. A keveréket vízzel hígítjuk 10 literre. A bokrot öntözzük vagy permetezzük.

Felső öltözködés

Az etetés célja, hogy a növények erőt adjon a további fejlődéshez. A virágzás során a legjobb etetés a bórsavoldat. A termőidő alatt a növényt foszforral és káliummal táplálják – ettől a bogyók édesebbek és nagyobbak lesznek.

Gyakran van olyan vélemény, hogy a növényt a betakarítás után nem kell trágyázni, de ez nem igaz. Valójában ez az egyik feltétele a jövő évi nagy termés megszerzésének. Az optimális műtrágya a ribizli etetéséhez augusztusban a foszfor-kálium műtrágyák. Bármely kertészeti boltban árulják. Ez az etetés hozzájárul a bokor sikeres teleléséhez.

Azt is elmondtuk neked, hogy melyik lesz a királyi termés. Nincs bennük kémia.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche