Ne hagyja figyelmen kívül őket: 5 olyan hely a konyhájában, ahol napi takarításra van szükség

Ne hagyja figyelmen kívül őket: 5 olyan hely a konyhájában, ahol napi takarításra van szükség

Fontos, hogy azokat a területeket, ahol az ételt készíti és felszolgálja, naponta tisztán és biztonságosan tartsa. Más szóval, semmiképpen nem kerülheti el a konyha takarítását. De mely felületek igényelnek leginkább odafigyelést és napi tisztítást? A HOCHU.UA cikkében erről beszélünk.

Konyhája tisztán tartása érdekében rendszeresen meg kell tisztítania a gyakran megérintett felületeket. Rajtuk halmozódik fel a legtöbb szennyeződés, törmelék és káros mikroba.

► Hűtőszekrényajtók, amelyet naponta többször megérint. Nem elég hetente kívül-belül áttörölni őket – jobb, ha naponta megteszi.

► Mikrohullámú sütő ajtaja és gombjai egy másik hely, ahol a baktériumok gyülekeznek. Természetesen, ha nem használja ezt az eszközt minden nap, akkor ritkábban tisztíthatja.

► Konyhaszekrény fogantyúk is szükség van napi fertőtlenítésre, hogy megakadályozzák a baktériumok terjedését a konyhában. Használjon fertőtlenítő törlőkendőket vagy speciális spray-ket a fogantyúk elülső és hátsó részének teljes tisztításához.

► Világításkapcsolók – egy olyan hely, amelyet lakásának minden lakója minden nap érint. És soha nem lehetsz biztos abban, hogy mindenki alaposan megmosta a kezét, mielőtt ezt megtenné.

► Csapfogantyú. Mielőtt mosogat vagy kezet mos, érintse meg a kezével a csaptelep fogantyúját, amelyen nagy valószínűséggel baktériumok vagy baktériumok találhatók. Ezért fel kell venni a kötelező napi takarítások listájára.

Korábban azt is elmondtuk, hogyan. Ezek a hatékony tippek segítenek megőrizni otthonát a portól.

Fotó: freepik.com

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche