Ne hagyja, hogy a zuzmó elpusztítsa gyümölcsfáit! Használjon olcsó háztartási felszámolót

A zuzmó egy élő szervezet, amely két teljesen különböző összetevőből áll. Gombákból és algákból áll. Ez egy viszonylag veszélyes parazita, amely meglehetősen gyorsan terjed. Mivel a zuzmók elszívják a fákat a sikeres fejlődéshez és betakarításhoz szükséges tápanyagoktól, ezért lehetőleg azonnal meg kell szabadulni tőlük. Ezért is nagyon fontos a rendszeres megelőző ellenőrzés. És hogyan lehet megszabadulni a zuzmótól a fákon?

Forrás: Youtube

Bár szép, olyan ellenségek

Bár a zuzmók nagyon vonzónak, sőt egzotikusnak tűnnek, a fák néma ellenségei. Az algák és a gombák zseniális szimbiózisának köszönhetően ez a szervezet tökéletesen átnő számos gyümölcsfa törzsén és ágain. Azonban amint elkezdenek szaporodni, az a szó szoros értelmében katasztrófa a fák számára. Elveszíti a szükséges tápanyagokat, amit a parazita kíméletlenül elvesz tőle. És sajnos a zuzmók is hozzájárulnak számos kártevő előfordulásához.

Ahol a legnagyobb a kockázat

Nagyobb százalékban a zuzmók szívesen megtelepednek az idősebb fákon olyan helyeken, ahová nem esik gyakran a napsugár. A kockázat itt a megnövekedett páratartalom, amit a zuzmók szó szerint szeretnek.

A megelőzés az első

Ha jobban szeretné óvni a gyümölcsfákat és a kertje adottságai ezt megengedik, a lehető legtávolabb neveljük a tűlevelűektől. A zuzmók egyik leggyakoribb gazdája. Mindenképpen ne hanyagoljuk el a fák szezonális rendszeres metszését, és világosítsuk fel őket.

Távolítsa el a zuzmókat ecsettel

Ha csak kevés zuzmó található a fán, akkor drótkefével lekaparva megszabadulhatunk tőle. Mielőtt elkezdené ezt a tevékenységet, terítsen ponyvát a fa köré, hogy minimalizálja a zuzmó megjelenését a kertben. Soha ne tegye a zuzmó maradványait a komposztba, égesse el.

Használjon hamu és mész keverékét

Ha környezetbarát megoldást szeretne használni a zuzmó elpusztítására, használjon fahamut és meszet. Keverjen össze 8 rész vizet, 1 rész hamut, 1 rész maró meszet, és minden nap alaposan keverje össze. Használat előtt hagyja leülepedni, és vigye fel a tiszta folyadékot a fák érintett területeire.

Készítse el a tökéletes zuzmóirtót

Szüksége lesz zöld salakra vagy vas-szulfát-heptahidrátra, mészporra és latex- vagy vízbázisú fehér festékre. Öntsön ½ liter vizet az edénybe, keverjen bele 1 evőkanál zöldpalát és szórjon rá 5 evőkanál lime-ot.

Az összes hozzávalót jól összekeverjük, és a keveréket ½ l festékbe öntjük. A latex alapú alkalmasabb. Ezt követően a kapott oldatot osszuk kétfelé, és hígítsuk fel kevés vízzel, hogy a bevonáshoz megfelelő állaga legyen. Ismételten alkalmazza a terméket csak a zuzmók által érintett területeken, amíg el nem pusztulnak.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche