Ne igyon kávét ezután az óra után. Ez hatással van az egészségre

Nincs is kellemesebb, mint egy csésze kedvenc kávéja. Különösen, ha szép környezetben és jó társaságban iszod. Nem árt azonban tudni, mikor érdemes lefekvés előtt utoljára kávézni.

A napi koffeinadag megfelelő ahhoz, hogy képesek legyünk normálisan működni és ellátni feladatainkat. Kis mennyiségben pozitív hatással van az egészségünkre. A túl sok fogyasztása viszont több kárt okoz, mint hasznot. Ezért tájékozódjon arról, hogyan fogyaszthatja ésszerűen.

Hogyan hat a kávé az egészségre?

A kávét csak az utóbbi években ismerték el olyan italként, amely a mindennapi étrend elengedhetetlen részét képezi. A szakértők napi 3-5 csésze fogyasztását javasolják. Akkor a kávé biztonságos és nagyon sok jótékony hatással van az egészségünkre.

A fő előnyei közé tartozik, hogy javítja a hangulatot (növeli az endorfinok mennyiségét a szervezetben). Nem véletlenül kellemes elfogadni a reggeli kívánságot a „finom kávéval”, ami sokkal jobbá teszi a napunkat. A kávé számos betegséget képes megállítani, különösen csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, támogatja a szív- és érrendszert, véd a szívroham és a stroke ellen.

Emellett véd a neurológiai betegségekkel, azaz mind az Alzheimer-, mind a Parkinson-kórral szemben, és megállítja a demenciát is. Természetesen mindezeket az előnyöket a kis fekete biztosítja, hozzáadott cukor, szirupok és tej nélkül.

Mikor igyuk meg az utolsó kávét lefekvés előtt?

A legújabb tanulmányok szerint a koffein nem okoz függőséget, de stimuláns, amely túlzott mennyiségben káros tüneteket okozhat. Becslések szerint naponta legfeljebb 400 mg koffeint kellene fogyasztanunk, ami a szervezetünk anyagcseréjétől függ.

Az sem mindegy, hogy hol élünk, hiszen egyes népek, például a finnek statisztikailag több kávét fogyasztanak, mint az ajánlott maximum. Az utolsó csésze kávét lefekvés előtt körülbelül hat órával kell meginni, mivel szervezetünknek fel kell készülnie a pihenésre. Kivételes helyzetekben, például műszakban dolgozók vagy éjszakai utazók esetében ajánlott az éjszakai kávé fogyasztása, mivel tompítja az álmosság érzését és javítja az éberséget. Igyon meg ilyenkor egy csészével, és azonnal megkapja azt az energiabomba löketet, amire nagyon hosszú időre szüksége van.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche