Ne öblítse le kétszer: hogyan távolítsa el a használt ruhák szagát a ruhákról mosás nélkül

Ne öblítse le kétszer: hogyan távolítsa el a használt ruhák szagát a ruhákról mosás nélkül

Ma már nem szokatlan, hogy használt boltokban vásároljunk dolgokat. Ezzel szép fillért takaríthatunk meg, és néha igazán érdekes példányokat találhatunk. Az egyetlen probléma ezeknek a dolgoknak a szaga, amit gyakran nem lehet egy mosással kezelni. Hogyan lehet megszabadulni a formaldehid szúrós szagától a használt boltokban vásárolt termékekből – ebben a cikkben elmondjuk a HOCHU.UA oldalon.

Minden ruha, amit egy használt boltban vásárol, Európából származik. Lakosai az üzletek, bevásárlóközpontok mellett nagy kosarakba rakják a nekik felesleges dolgokat. Ezután speciális fertőtlenítőszerrel (formaldehid) kezelik, csomagolják és Ukrajnába küldik. A használtan vásárolt tárgyakat nemcsak higiéniai okokból kell mosni, hanem azért is, mert a fertőtlenítőszer néha allergiás reakciókat válthat ki.

► Life hack ecettel. Annak elkerülése érdekében, hogy erős vegyszerekkel mosson ruhát, használhat szokásos ecetet. Ez a módszer a formaldehid megszabadulására nagyon egyszerű, hatékony és biztonságos. Oldjunk fel 100 ml ecetet és 50 g szódát 10 liter forró vízben, áztassuk a dolgokat ebben az oldatban 8 órán át (ha nagyon erős a szag, akkor többet is), majd a szokásos módon öblítsük le és mossuk ki.

► Life hack ammóniával. Még ha a szag erős is, az ammónia erősebb lesz. Vegyünk 10 ml 5%-os ammóniát, öntsük 5 liter forró vízbe, és áztassuk be a dolgokat ebben az oldatban. Az áztatási idő különböző típusú szöveteknél eltérő: természetes – 1 óra; szintetikus anyagokhoz – 6 óra. Szintén nem ajánlott a különböző anyagokat és színeket egymással kombinálni. Vegye ki a tárgyakat, öblítse le, hagyja megszáradni, majd mossa ki.

Korábban arról is beszéltünk, hogy miért rossz szaguk. Könnyen megoldhatja a problémát, ha használja ezt a life hacket.

Fotó: pexels.com

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche