Ne öntse ki a vizet a főtt tésztából. 7 zseniális tipp, hogyan használhatod továbbra is

A tészta meglehetősen népszerű étel. Nemcsak gyorsan és zökkenőmentesen készülnek el, de számos ízletes étel elkészítésére is alkalmasak. És mi több, vizet hagynak az edényben, amit gyakran „folyékony aranynak” neveznek. Fontos ásványi anyagokat, vitaminokat és sok más hasznos anyagot tartalmaz.

Forrás: Youtube

A tésztavíznek sok haszna van

A sózatlan főtt tésztavíz szó szerint univerzális kincs, amelyet otthon és a kertben is használhat. Még a szervezetednek is jótékony hatású. Sózni azonban nem szabad.

A tökéletes tápláló öntet

Ha a tészta főzése után hagyjuk kihűlni a vizet, kiváló folyékony műtrágyát kapunk. A beltéri virágok és a kerti növények egyaránt értékelni fogják. Tökéletesen használhatod most tavasszal az új, fiatal palántákhoz, amelyek a benne található ásványi anyagoknak és tápanyagoknak köszönhetően tökéletesen támogatják növekedésüket és életerősségüket.

Kiváló segítő a főzésben

A lecsepegtetett tésztavizet is nagyon jól felhasználhatod számos étel elkészítéséhez, mivel keményítőt tartalmaz. Könnyedén sűríthetjük vele a szószokat vagy ízesíthetjük a tésztát. A szakácsok előszeretettel teszik bele a kenyér, zsemle és pizzák tésztájába. Befolyásolja a jobb állagát és a keletkező ízt. Pesto elkészítéséhez tésztavíz is használható.

A hüvelyesek felgyorsított lágyulása

Ha szeret hüvelyeseket enni, áztassa be a tésztavízzel. Főzés előtt érdemes beáztatni a lencsét, a csicseriborsót, a babot vagy a borsót – a kellemetlen puffadást okozó anyagok kimosódnak belőlük. Főzés előtt a hüvelyeseket csepegtessük le, végül tiszta vízben forraljuk fel.

Gőzben főzés

A kifőtt tésztából származó vizet is felhasználhatja a párolni kívánt ételek további elkészítéséhez. Ahelyett, hogy leönti a mosogatóba, öntse a párolókosár alatti edénybe.

Eltávolítja a zsírt az edényekről

A tésztavíz még a konyhai eszközökre ragadt zsírral is tökéletesen megbirkózik. A benne lévő keményítőnek köszönhetően kiváló tisztítószer. Csak annyit kell tennie, hogy a koszos darabokat hagyja egy ideig a tésztavízben ázni, majd tiszta vízben öblítse le.

Növeli a haj mennyiségét

Te azok közé tartozol, akik a sápadt hajtól és a térfogat hiányától szenvednek? Tésztavizes mosás után rendszeresen öblítse le a haját. Ezután csavarja be magát egy törölközőbe, és hagyja hatni a benne lévő ásványi anyagokat és vitaminokat legalább 15 percig. Ezt követően mossa meg a haját samponnal és öblítse le. Nemcsak a nagyobb térfogat, hanem a gyönyörű ragyogás is örömet okoz.

Lágyabb láb és sarok

Ha a tésztavizet a mosogatóba öntöd, kellemes és hasznos fürdővel kényeztetheted lábaidat. Nem csak kellemesen pihensz, és megszabadulsz a nehéz lábak érzésétől, hanem nagyon puha bőröd lesz még igénybevett sarkadon is. Végül szárítsa meg a lábát, és ápolja hidratáló krémmel.

kapcsolódó cikkek

,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche