Az ősz közeledtével megkönnyebbült, hogy kerti növényeit nem támadják meg a kártevők? Még mindig túl korai összefonni a kezét, és elengedni ezt a kérdést. Főleg, ha az érceszsizsik elleni harcról van szó. Ez a bosszantó betolakodó továbbra is veszélyt jelent a cserjére, ezért győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan kell kezelni. A elleni egyszerű permeteket továbbra is alkalmazni kell csavarhúzó.

Fotó: shutterstock/Joanna KV shutterstock.com/Lisa-S

Legyen éber! Mikor aktív az érccsavar?

A kártevő nemkívánatos előfordulása már áprilisban megfigyelhetőén. Ezért tavasztól rendszeresen ellenőriznie kell növényeit, hogy felkutassa az esetleges betolakodókat. Csináld hetente egyszer. Ebben az esetben a reakció időzítése kulcsfontosságú. Minél hamarabb intézkedik, annál kevesebb kárt okozhat. Meddig működik a krushpánová vijak? Októberig ébernek kell lenni. Az ősz eleje még az az idő, amikor a bokrokat pusztítja.

Hogy néz ki a kruspán csavarhúzó?

A kifejlett sás poszátára fehér szárnyak jellemzőek, szélein barna szegéllyel. Az elülső részükön világos folt látható. A szárnyfesztávolság körülbelül négy centiméter. Népességük csökkentése érdekében a kertben érdemes feromoncsapdákat elhelyezni. Csökkentik számukat és ezáltal szaporodási képességüket.

A lárvák a legfalánkabbak a falánk számára. Hogyan lehet felismerni őket? Hosszúkás testük világoszöld színű. Oldalán fekete-fehér csíkok láthatók. Zöld levelekkel táplálkoznak, és gyorsan széttépik őket. Gyors beavatkozás nélkül a bokrok csak kivágásra lesznek alkalmasak.

Azonnal cselekedjen az ótvar elleni otthoni gyógymódokkal

Minél kisebbek a lárvák, annál érzékenyebbek az orsóférgek irtására szolgáló természetes készítményekrey. El kell azonban fogadni, hogy a kártevő elleni küzdelem türelmet és rendszerességet igényel. A csavartól azonban nem lehetetlen megszabadulni. Az otthoni spray-ket nem csak megfigyelésükkor érdemes használni, hanem megelőző intézkedésként is.

Minél egyszerűbb, annál jobb: Szürke szappan spray a csavarhoz

Mivel egész szezonban kell cselekednie, a speciális előkészületekbe való befektetés komoly terhet róhat a pénztárcájára. Ennek valószínűleg örülni fog egy közönséges spray szürke szappannal is nagyon hatásos.

Ez a készítmény összetételében a zsírsavak káliumsóinak köszönhető. Ideje folytatni a cselekvést. Hogyan készítsünk permetet ótvar ellen? 100 gramm szürke szappant lereszelünk, és öt liter forró vízben feloldjuk. Hagyja lehűlni a keveréket, és öntse egy spray-palackba. Bőségesen permetezze be a bokrokat, hogy elpusztítsa a falánk lárvákat.

Kártevők elleni termékek a nagymama kamrájából

A zsizsik lárvái elleni küzdelemben a legegyszerűbb bevált szeszes ecet. Íme egy termék, amely jól jöhet otthonának takarításához, vagy a moha és a gyom eltávolításához az ingatlanról. Használja bosszantó kártevők elleni védekezésre is.

Keverjünk össze fél liter vizet, négy evőkanál ecetet és három evőkanál repceolajat. Ez a keverék tovább tart a bokrokon. Néhány óra múlva észreveszi, hogy a lárvák a földre esnek. A növények alá érdemes műanyag fóliát elhelyezni, hogy könnyebben felvehető és eltávolítható legyen.

A csavarhúzó ellenőrzése konyhai szerszámmal

A természetes kártevőirtási módszereket szorgalmazó kertészek nagyon dicsérik a csigák egyszerű trükkjét. Ez abból áll, hogy a bokrokat a legáltalánosabb liszttel szórjuk meg. Hatása alatt a lárvák megfulladnak és elpusztulnak. Ugyanakkor nem kell attól tartania, hogy egy ilyen eszköz negatív hatással lesz a szomszédságban növekvő termesztett példányokra.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

A kertészek mohó ősellensége. Használja az eszét, hogy megszabaduljon a pocoktól a kertben

A földbe tette, és a vakond a szomszédhoz szaladt. Egy házi trükk hat hónapra elűzte az állatot