Ne szabadulj meg a nagymamád bútorától: egy vagyont kaphatsz ezekért a darabokért

Sok embernek van valahol egy igazán régi bútordarabja, akár a pincében, akár a padláson, akár közvetlenül az otthonában. És sokan meg is szabadulnának tőle legszívesebben, hiszen már túl öreg ahhoz, hogy használni lehessen. Tehát vagy dekorációként használják, vagy csak útban van.

De mielőtt kidobnád a szemétbe vagy a hulladéklerakóba, jobb, ha jól meggondolod. Az antik bútorok ára folyamatosan emelkedik, és rengeteg vevő van rá. Lehet, hogy van egy darabod a nagymamádtól, amiért vaskos összeget kaphatsz.

Ritka régi bútorok

Fontos megjegyezni, hogy minden régi darabnak értéke van. Egyesek igazi antikvitásnak számítanak. Különösen az 1930-1960-as évekből származó bútorok értéke emelkedik. Természetesen nem minden darabért fogsz királyi árat kapni, de mindenképpen jobb előbb megnézni, mint később megbánni.

Ha nem vagy biztos benne, hogy az antik bútordarabod megéri a pénzét, nézd meg, hogy van-e véletlenül valami Henry Halabala munkája. Ez az ember a bútorok, különösen a kényelmes székek abszolút ikonikus tervezője volt.

Már a bútorokra ránézve meg lehet állapítani a stílusát. És ez az a fajta bútor, amivel sok pénzt lehet keresni.

Hogyan adjuk el a régi bútorokat

Először is meg kell győződni arról, hogy valóban olyan darabról van-e szó, amely értéket képvisel. Ha bizonytalan, forduljon szakértőkhöz az antik bútorok felett. Ha a bútort por és szennyeződés borítja, csak porolja le egy száraz ruhával.

Amíg nem tudja biztosan, hogyan kezelje az antikvitást, semmiképpen ne mosson semmit vízzel vagy mosószerrel. Ez ugyanis károsíthatja és roncsolhatja a bútort.

Egy másik dolog, amire nagyon kell figyelned, a klasszikus dögevők. Ha van otthon egy igazán ritka darabod, ami pénzt hozhat neked, először nézz utána, hogy mennyit kínál érte valaki, mielőtt a bőrrel, vagyis a bútorral a piacra mész.

Az emberek aljasak és alattomosak, és megpróbálnak sokkal kevesebb pénzt ajánlani neked. Ezért az első dolog, amit tenned kell, hogy meggyőződj arról, hogy tudod, miről beszélsz. Tudd meg a konkrét márkát, a gyártási évet, és kerekítsd fel az árat, amit az emberek hasonló darabokért kínálnak.

Kapcsolódó cikkek

Források: www.antikpraha.cz, blog.aukro.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche