Néhány jó ok, hogy örökbe fogadjon egy kisállatot

Ha már régóta álmodozik egy kisállatról otthon, akkor itt az ideje. De miért lenne jobb megoldás örökbe fogadni egy barátot az utcáról, ahelyett, hogy komoly pénzért nyúlnának, és fajtiszta állatot szereznének? Nézz meg néhány igazán jó okot!

Pénzt és időt takarít meg

A fajtatiszta állatok meglehetősen drágák, és engedéllyel rendelkező kennelekből kell beszerezni őket, ami időbe telik. Ezekben a kennelekben az állatok gyakran járnak nemzetközi versenyekre, és nyernek olyan díjakat, amelyekkel bizonyítani tudják, hogy megfelelnek a fajta minden követelményének. Egy állat vásárlása egy kisállatboltból vagy egy webhelyen található hirdetésből komoly kockázatokat rejt magában. A kutyák és cicák többsége olyan tenyésztelepeken születik, ahol a körülmények enyhén szólva is embertelenek. Gyakran súlyos egészségügyi problémáik is vannak.

Ön életet ment
Gondoljon bele, milyen boldog lesz az állat, ha kiválasztja és otthont biztosít neki. Nagyon gyakran a kilakoltatott vagy elveszett házi kedvencekről van szó, akik nehezen boldogulnak az utcán. Adj nekik egy második esélyt! Így jobban és tovább élnek.

Egészségesebb házitársad lesz
Ha örökbe fogadsz egy kóbor állatot, az biztosan egészségesebb lesz. Csak a legrátermettebbek, a legerősebbek, a legokosabbak és a legleleményesebbek maradnak életben az utcán. És ez azt jelenti, hogy ritkábban fog járni az állatorvoshoz. Ami viszont kevesebb kiadást jelent!

A kóbor állatok kedvesebbek és játékosabbak
Tény, hogy a nem fajta macskák és kutyák sokkal társaságkedvelőbbek és kedvesebbek. Ölelni kell őket, mert az utcai élet eleget verte őket. Keress egy pihenő állatot, amely nem agresszív. Kialakult higiéniai szokásokkal. Ha van tapasztalatod és bírod, szerezz babát.

Az elégedettség érzését pedig nem szabad alábecsülni
Nem könnyű gondoskodni a háztartás egy másik tagjáról. De nagyon szép. Igaz, van felelősség, de képzeld csak el, hogy a munkából hazaérve milyen szemek telnek meg szeretettel. És a gyerekek öröme. Együtt fogtok növekedni, élvezni fogjátok az életet és boldogok lesztek.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche