Nekem a kávézó – az orchideának az üledék! Hamarosan dús színnel nehezedik:

Az orchideát egyáltalán nem nehéz termeszteni, de tudnia kell, mivel kell etetni, hogy gazdag és buja virágzásával örömet okozzon. És ennek az egzotikus és gyönyörű virágnak megvannak a maga, enyhén szólva furcsa preferenciái! Azt már elmondtuk, hogyan kell lisztezni közönséges rizzsel, nemrég mutattuk be, de kiváló eredményeket ad!

Ma eláruljuk, hogyan használhatja a reggeli kávé zaccát az orchidea táplálására, és hosszú ideig élvezheti gyönyörű virágait.

A kávézacc káliumot tartalmaz, amely nagyon hatékonyan táplálja gyönyörű orchideáit.

Elősegíti a virágzást, és különösen alkalmas a régóta nem virágzó orchideákra.

Készítmény:

Főzzön minőségi kávét, és ne dobja ki a zaccot. A szemes kávé tárolása során ajánlatos jól szárítani. Ellenkező esetben penészesedni kezdenek, még akkor is, ha hűtőszekrényben tárolják.

Tegyünk 100 g kávézaccot 3 liter vízbe, és hagyjuk állni 5 órán keresztül, időnként megkeverve. Ezalatt a víz enyhén elszíneződik.

Ezután szűrjük át szitán vagy sajtruhán. Öntse ezt az oldatot egy mély edénybe, és áztassa be az orchideát, hagyja ázni 15 percig, hogy kivonja a szükséges nedvességet.

Végül szárítsa meg jól az orchideát, és tegye félre.

Akár hiszi, akár nem, még a gyenge kávé is képes feléleszteni a régóta nem virágzó orchideákat. Egy egyszerű módszer 200 ml gyengén oldódó kávé elkészítése forró vízzel. Hagyjuk kihűlni, és egy héten keresztül minden nap öntsünk egy keveset az edénybe.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche