Nekem a kávézó – az orchideának az üledék! Hamarosan dús színnel nehezedik:

Az orchideát egyáltalán nem nehéz termeszteni, de tudnia kell, mivel kell etetni, hogy gazdag és buja virágzásával örömet okozzon. És ennek az egzotikus és gyönyörű virágnak megvannak a maga, enyhén szólva furcsa preferenciái! Azt már elmondtuk, hogyan kell lisztezni közönséges rizzsel, nemrég mutattuk be, de kiváló eredményeket ad!

Ma eláruljuk, hogyan használhatja a reggeli kávé zaccát az orchidea táplálására, és hosszú ideig élvezheti gyönyörű virágait.

A kávézacc káliumot tartalmaz, amely nagyon hatékonyan táplálja gyönyörű orchideáit.

Elősegíti a virágzást, és különösen alkalmas a régóta nem virágzó orchideákra.

Készítmény:

Főzzön minőségi kávét, és ne dobja ki a zaccot. A szemes kávé tárolása során ajánlatos jól szárítani. Ellenkező esetben penészesedni kezdenek, még akkor is, ha hűtőszekrényben tárolják.

Tegyünk 100 g kávézaccot 3 liter vízbe, és hagyjuk állni 5 órán keresztül, időnként megkeverve. Ezalatt a víz enyhén elszíneződik.

Ezután szűrjük át szitán vagy sajtruhán. Öntse ezt az oldatot egy mély edénybe, és áztassa be az orchideát, hagyja ázni 15 percig, hogy kivonja a szükséges nedvességet.

Végül szárítsa meg jól az orchideát, és tegye félre.

Akár hiszi, akár nem, még a gyenge kávé is képes feléleszteni a régóta nem virágzó orchideákat. Egy egyszerű módszer 200 ml gyengén oldódó kávé elkészítése forró vízzel. Hagyjuk kihűlni, és egy héten keresztül minden nap öntsünk egy keveset az edénybe.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche